HÅNDBALLTRENING: Lars Erik Bjørnsen viser ball-teknikk til den yngste gruppen med håndballspillere.
HÅNDBALLTRENING: Lars Erik Bjørnsen viser ball-teknikk til den yngste gruppen med håndballspillere.

Tidligere håndballproff med på treninga

SETERMOEN: Onsdag ble det arrangert Kick-off for en ny håndballsesong i Barduhallen. Arrangementet er et tiltak for å rekruttere flere til idretten.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er et årlig arrangement som markerer starten på håndballsesongen, som er 1. oktober. I år har vi fått med oss Lars Erik Bjørnsen som gjestetrener for ungene, sier Silje Haavet Westhrin som er leder for håndballgruppen i Bardu.

Hun forklarer at det er et annerledes arrangement i år på grunn av smittevernreglene som må følges. En-meter-regelen gjelder ikke under selve treningen, men før og etter trening må alle holde avstand. I tillegg er garderobene stengt, og det kan maksimalt være 20 personer på hver trening.

Ulikt tidligere år

Westhrin forklarer at arrangementet i år er delt opp i forskjellige aldersgrupper, som trener til forskjellige tidspunkt. Dette gjør at de klarer å holde seg innenfor smittevernreglene.

– Det er viktig for de yngste å holde interessen oppe. Det skal ikke bare være håndball, men også lek og gøy, sier Silje Haavet Westhrin.

Tidligere proffspiller

Hun påpeker at de årlig bruker å hente inn en gjestetrener utenfra, som kan være med på arrangementet og for å skape engasjement. I år er det den tidligere håndballproffen Lars Erik Bjørnsen som har kommet til hjembygda for å trene sammen med håndballgruppen.

Bjørnsen har flere år bak seg som proff håndballspiller for det Norske landslaget, i tillegg til å ha spilt noen år i Danmark og for flere norske klubber. Men det var i Bardu det startet, og derfor har håndballklubben nå invitert han til å være gjestetrener under arrangementet.

Nora Fredriksen og Peder Jostein Midttun var blant de som fikk trene med Bjørnsen. De kan etter treningen bekrefte at det var veldig gøy å ha Bjørnsen som trener. Også Bjørnsen selv så ut til å trives veldig med å holde trening i hjemlige trakter.

HÅNDBALLTRENING: Lars Erik Bjørnsen viser ball-teknikk til den yngste gruppen med håndballspillere.

Fornøyd med gjennomføringen

Karl Johnny Bjørnsen er sportslig leder for håndballgruppen i tillegg til å være trener og broren til Lars Erik Bjørnsen. Han forklarer i etterkant av arrangementet hvor spennende det er å få inn trenere utenfra på slike arrangement.

– Vi er veldig fornøyd med gjennomføringen av arrangementet. Både med Lars Erik som trener, og med hvordan vi håndterte gjennomføringen i henhold til smittevernreglene. Dette ble et annerledes arrangement enn vi er vant med fra tidligere år. Det var også gøy med så mange ivrige unger og ungdommer som startet håndballsesongen, sier Karl Johnny Bjørnsen.

Powered by Labrador CMS