VINNER: Vinner Polina Vorobeva med daglig leder i Sex og Politikk, Tor-Hugne Olsen. Foto: Sex og Politikk
VINNER: Vinner Polina Vorobeva med daglig leder i Sex og Politikk, Tor-Hugne Olsen. Foto: Sex og Politikk

Tidligere Storsteinnes-elev vant nasjonal illustratør-konkurranse

BALSFJORD: For to år siden vant Polina Vorobeva konkurransen om hvordan logoen til ungdomsrådet i Balsfjord skulle se ut. Nylig vant hun nasjonal konkurranse om å illustrere nytt seksualitetsundervisningsmateriell for videregående skole.

Publisert Sist oppdatert

19 år gamle Polina Vorobeva kommer opprinnelig fra Russland, men flyttet som unge til Storsteinnes der hun gikk på skole. Senere flyttet hun til Tromsø og gikk ut av kunst- og designlinja ved Breivang videregående skole i juni.

Aktiv mot diskriminering

Polina er selv aktiv i kampen mot diskriminering, og dette gjenspeiles i hennes kunst.

– Det er utrolig viktig å sørge for å skape plass for representasjon av alle mennesker, derfor bruker jeg kunsten min for å fremme mangfold, sier hun om bakgrunnen for sin deltakelse.

Stort engasjement

Vorobeva blogger også om menneskerettigheter i Russland, hvor hun har familie.

– Det er lite undervisning om seksualitet, kjønn og legning i Russland, selv om temaet er så viktig, sier hun og legger til at som en som selv opplever diskriminering har hun mye å si, og et stort engasjement for den typen arbeid som Sex og Politikk gjør.

Undervisningsmateriell

Polina Vorobevas kunst gjenspeiler viktigheten av kampen mot diskriminering. Foto: Sex og Politikk

For de som ikke kjenner til foreningen Sex og Politikk så er denne kjent for sitt materiell «Uke 6» som brukes av lærere og skolehelsetjenesten over hele landet. I forbindelse med fagfornyelsen har det tverrfaglige temaet folkehelse og livsmestring kommet inn også i videregående opplæring, og under dette ligger seksualitetsundervisning.

– Dette er første gang slik undervisning blir obligatorisk for videregående skole! I tråd med Sex og Politikk sitt budskap om en positiv og helhetlig seksualitetsundervisning lanserer foreningen til høsten et eget materiell for videregående som heter «Uke 16», sier Sex og Politikks daglige leder Tor-Hugne Olsen.

Ser fram til bidrag

Han forteller at for å sikre illustrasjoner som er relevante for målgruppa utlyste Sex og Politikk en illustrasjonskonkurranse for ungdom tidligere i vår.

– Illustrasjonene Polina sendte inn til oss gjenspeiler innholdet i undervisningsmateriellet på fantastisk vis, sier Olsen.

Han legger til at som vinner har Sex og Politikk engasjert Polina til å lage forsidetegninger til alle seks deler av materiell for videregående skole.

– Vi ser veldig fram til hennes bidrag til vårt materiell «Uke 16» som vil bli lansert i uke 43. Et materiell som inkluderer temaer som normer, porno, bildedeling, seksuelle rettigheter og kommunikasjon, avslutter Tor-Hugne Olsen.

Vorobevas vinnerbidrag. Foto: Sex og Politikk

Powered by Labrador CMS