Lærere fra hele regionen fikk boltre seg på ski:

JUBEL: Flere oppgaver med hjernetrim var blant det lærerne fikk bryne seg på, og gleden var til å ta ogføle på når oppgavene endelig lot seg løse. Foto: Maiken Kiil Kristiansen
JUBEL: Flere oppgaver med hjernetrim var blant det lærerne fikk bryne seg på, og gleden var til å ta ogføle på når oppgavene endelig lot seg løse. Foto: Maiken Kiil Kristiansen

Til det beste for elevene

STORSTEINNES: Ordlek i farta. Hvordan frakte fire mennesker på et par med ski - og hjernetrim i snøen. Det var noe av det 20 lærere fra hele regionen fikk teste ut på Storsteinnes på tirsdag.

Publisert Sist oppdatert

Lærere fra hele regionen var tirsdag samlet ved skolen på Storsteinnes for å gjøre ulike aktiviteter i snøen. 20 lærere var det som møtte opp for å delta på kurset om læring på ski, som er et tilbud i Ishavskystens Friluftsråds prosjekt, Læring i friluft. Prosjektet har som formål å gi mer og bedre uteundervisning. Friluftsrådene jobber for at barn og unge skal få en god, aktiv og innholdsrik utetid på skolen. Læring i friluft er også et bidrag for å nå Stortingets mål om en time fysisk aktivitet hver dag, koblet opp mot fagene.

Lærer best ute

Lærerne kom fra ulike skoler i regionen, blant annet Storsteinnes skole, Nordkjosbotn skole og Bardufoss ungdomsskole. Gjennom knall, fall, fart og latter fikk lærerne tips og gode råd om hvordan de kan bruke vinterens muligheter i den pedagogiske hverdagen på skolen. Toril Skoglund, som er prosjektleder for Læring i Friluft i Ishavskysten Friluftsråd, er overbevist om at uteaktivitet og frisk luft i nesa er en nyttig metode for at elever skal lære mer og bedre i skolehverdagen.

– Jeg tror ikke det finnes noen grenser for hva man kan lære seg ute. Det er i så fall bare fantasien som setter grenser, sier Skoglund.

Flere oppgaver med hjernetrim var blant det lærerne fikk bryne seg på, og gleden var til å ta ogføle på når oppgavene endelig lot seg løse.

Hun forteller at myndighetene stadig setter større mål og krav til undervisning utendørs, og hun mener det er en fordel for mange elever.

– Det er mange fordeler med å komme seg ut. Man opplever med alle sansene, og særlig svakere elever viser seg å lære bedre, når de kan lære i aktivitet. Det høres kanskje rart ut, men det øker faktisk konsentrasjonen, sier Skoglund.

Aktivitet

Og konsentrasjonsnivået nådde sannsynligvis nye høyder blant lærerne som deltok på kurs på tirsdag. I løpet av noen timer på formiddagen jobbet de både med norsk, matte og litt logisk tenkning og hjernetrim ute i snøen. De sorterte ordklasser, jobbet med setningsoppbygging og geometri. Til slutt skulle lærerne komme seg gjennom skiløypa på raskest mulig måte, med kun et par ski tilgjengelig.

Det var ingenting å si på konkurranseinstinktet til lærerne, verken når det kom til hjernetrimmen, eller de mer fysiske oppgavene.

– Alle på hver gruppe skal fram og tilbake uten å være borti snøen. Dere får kun et par ski til å gjøre det, så nå skal dere få tenke litt logikk, sa kursleder i Midt-Troms Friluftsråd, Tove Amundsen Fuglem til lærerne.

Tirsdagens kurs var et samarbeid mellom Ishavskysten Friluftsråd og Midt-Troms Friluftsråd, og kursleder var Tove Amundsen Fuglem i Midt-Troms Friluftsråd.

Powered by Labrador CMS