Topp stemning under Kestra cup:

SKÅRER: Her skårer Marco Mathisen for El Pisoleros i en innledende kamp mot Tromsdalen Nuggets. Foto: Even Dørum
SKÅRER: Her skårer Marco Mathisen for El Pisoleros i en innledende kamp mot Tromsdalen Nuggets. Foto: Even Dørum

Tilbake etter ett års fravær

NORDKJOSBOTN: I fjor måtte Kestra cup koronaavlyses. I helga var artigfotballturneringa tilbake, til glede for mange.

Publisert Sist oppdatert

Til tross for bekymringer rundt oppblomstringen av koronapandemien mot slutten av året, så ble det som planlagt Kestra cup i Nordkjosbotn idrettshall i helga, og artigfotballturneringa fikk godt oppmøte.

– Vi var litt bekymret for om det kom til å bli få påmeldte lag til årets turnering på grunn av pandemien og fjorårets avlysning, sier Marco Mathisen, en av arrangørene bak turneringa.

Kaikanten (i rødt) mot Piker, Pils og Sang.

Men til tross for at også Kestra cup, som de fleste andre arrangementer, ble avlyst i fjor var det 13 lag som hadde meldt seg på årets utgave.

– 13 lag er over all forventing med tanke på situasjonen, sier Raymond Heggeli, som i tillegg til å være på arrangørsiden av turneringen var en av grunnleggerne bak turneringa tilbake i 2010.

FC Disrespect mot RUIL Allstars i tett kamp om ballen.

Med usikkerheten rundt pandemien og mulige nye begrensninger, tok arrangørene sine forhåndsregler før turneringa.

– Vi har gått mange runder med smittevernlegen, jeg tror det kommer til å skje nye nedstengninger fremover, og dette var nok siste helgen dette kunne foregått. Men man kan jo ikke stoppe å leve, koronaen er kommet for å bli, tror Heggeli.

God stemning

Stemningen i idrettshallen lørdag var god, og blant de 13 påmeldte lagene var det flere som var positive til at det ble turnering i år.

Spillerne ofrer nesten alt for å skåre for El Pistoleros.

– Det var bra at det ble turnering i år, og det er gøy å se at det er liv laga for en slik turnering på en liten plass, sier Chris-Andrè Skare, som spiller for det lokale laget El Pistoleros.

Skare har selv vært med på de fleste utgavene av Kestra cup siden oppstarten, og selv om de spiller mest for gøy så innrømmer han at som konkurransemenneske så legger man i litt innsats i kampene uansett.

– Man kjenner litt på presset selv om det er mest for det sosiale, sier Skare.

Også Mathias Kaspersen på laget Piker, Pils og Sang deltar hovedsakelig for det sosiale og synes det er veldig bra med en turnering i nærmiljøet, selv om de også har ambisjoner om å nå langt.

Kestra cup 2021

– Vi går for å vinne turneringen, sier Kaspersen, som har vært med på turneringen hvert år siden 2015 på forskjellige lag.

Variert nivå

Det er både de glade amatører og de litt mer profesjonelle som deltar i turneringa. Som laget RUIL Allstars, et lag som består av spillere på 5. divisjonslaget Ramfjord, som deltar på Kestra cup for å sosialisere litt sammen med sine lagkamerater. Det er også enkelte som reiser langveisfra for å delta på turneringen.

Kestra cup 2021

– Folk reiser hjem fra alle plasser i landet for å delta, og det er noe vi har truffet på her. Til og med ungdom som ikke er interessert i fotball til vanlig deltar, med musikk og korte kamper bli det en annen stemning enn en vanlig fotballkamp, sier Raymond Heggeli.

Fotball og fest

I motsetning til tidligere år, hadde arrangørene i år leid inn samfunnshuset for å arrangere en liten sosial sammenkomst i etterkant av turneringa.

Kestra cup 2021

– Det er første gang vi arrangerer fest i tillegg, tidligere år har det vært vanlig at vi samler oss litt på utestedene, men siden Kjellerstua ikke er åpen i år måtte vi gjøre noe annerledes, sier Marco Mathisen.

Selv med fest i tillegg, så tror uansett ikke arrangørene at det blir noe særlig overskudd av arrangementet. Det er heller ikke meningen, og det som eventuelt skulle bli til overs etter utgiftene er betalt går med til neste års arrangement, for ildsjelene bak Kestra cup har ingen planer om å gi seg enda.

– Vi blir nok å fortsette til neste år også, avslutter Marco Mathisen.

Vinnere

El Pistoleros vant for øvrig til slutt hele turneringa. De møtte Piker, Pils og Sang i finalen, og den vant "hjemmelaget" 4–2 etter en spennende finale.

Powered by Labrador CMS