TILBAKE: Leif Erik Einan var tilbake i skiskyttersporet igjen, etter 18 års fravær. Foto: Ivar Løvland
TILBAKE: Leif Erik Einan var tilbake i skiskyttersporet igjen, etter 18 års fravær. Foto: Ivar Løvland

Tilbake i sporet etter 18 år

SKISKYTING: Leif Erik Einan har ikke gått et skiskytterrenn siden 1997. Søndag gjorde han et nesten imponerende comeback.

Publisert Sist oppdatert

– Utfordringa blir å få flere av de «gamle gutta» med i miljø-klassen igjen. Vi har mange å ta av: Flere blad Eriksen, Lundamo, Finnbakken, Melkild, Ingdal og Østvik. Og enda er det mange flere gamle skiskyttere som kan hive seg med, sier Leif Erik Einan.

Han var søndag tilbake i en skiskytterkonkurranse for første gang siden han sist gikk renn i 1997. Før normaldistansen på Bardufoss hadde han ei trening på skytebanen bak seg. Den foretok han tirsdag kveld. I så måte imponerte han nesten med 12 treff på de 20 skuddene under til dels meget vanskelige vindforhold på Rustahøgda. Skytinga var faktisk like god som det flertallet av juniorer leverte under de rådende forholdene.

– Men jeg brukte litt lengre tid. Jeg hadde nesten ikke skutt ett skudd før de var ferdige med serien da vi kom samtidig inn på standplass, smiler 40-åringen fra Laksvatn skiskytterlag.

Der er han nå med på trenersiden, og har selv unger med i klubben. Han er samtidig bedre trent enn de fleste på egen alder og skulle egentlig ha gått Kvaløya skimaraton dagen før, men valgte å droppe den etter at han var litt syk uka før. Som junior var han aktiv skiskytter, med flere NNM-gull og en 9. plass i norgescupen som beste nasjonale resultat. Det kom akkurat der han søndag var tilbake i manesjen, på Bardufoss i 1992.

– Det var kjempeartig å være tilbake nå. Som skiskytter må man tenke annerledes enn som langrennsløper. I dag er jeg mest imponert over skytinga mi. Den var over all forventning, smiler Leif Erik Einan fornøyd.

På Bardufoss startet han i miljøklassen. Der var han eneste deltaker. Tidligere i vinter har den klassen stort sett vært tom i hver eneste konkurranse, mens det for åtte-ti år siden ofte kunne ha nærmere ti løpere i hvert eneste renn.

– Vi må gjerne få flere med igjen i denne klassen, sier kretsleder Helga Hol, som syntes det var godt å se Leif Erik Einan på startstreken.

– Det er bare å hive seg med igjen, alle som kan! oppfordrer Leif Erik Einan etter sitt personlige lille comeback med gevær på ryggen.

Powered by Labrador CMS