Jusshjelpa kommer til Bardu:

JUSSHJELPA PÅ TUR: Mandag 11. november kommer to saksbehandlere fra Jusshjelpa i Nord-Norge til Bardu for å hjelpe innbyggerne med juridiske spørsmål. Foto: Jusshjelpa i Nord-Norge
JUSSHJELPA PÅ TUR: Mandag 11. november kommer to saksbehandlere fra Jusshjelpa i Nord-Norge til Bardu for å hjelpe innbyggerne med juridiske spørsmål. Foto: Jusshjelpa i Nord-Norge

Tilbyr juridisk bistand til befolkninga

BARDU: Jusshjelpa i Nord-Norge kommer på saksinntakstur til Bardu. Turen tar de for å tilby befolkninga gratis juridisk bistand.

Publisert Sist oppdatert

Jusstudentene Alexandra Moland og Ingvild Schwenke Jensen er begge saksbehandlere i Jusshjelpa i Nord-Norge. De setter kursen mot Bardu dagtid mandag den 11. november. De skal da være et par timer på kommunehuset, i den lille møtesalen i 2. etasje. Der skal de samle inn saker fra mennesker som trenger hjelp. Turens formål er å vise at de er et rettshjelptiltak for hele Nord-Norge, og at terskelen er lav for å ta kontakt.

- Vi ønsker å gi de personene som møter opp, et så godt svar som mulig. Det er ofte vanskelig på stående fot. Derfor blir de fleste sakene med tilbake til Tromsø der vi i Jusshjelpa i Nord-Norge utreder saken, sier Alexandra Moland.

Det er likevel ikke en garanti for at de kan bistå i alle saker.

Både husleierett og arbeidsrett

Jusshjelpa i Nord-Norge er et gratis rettshjelptiltak, drevet av jusstudenter. De har spesialisert seg innenfor flere rettsområder. For å kunne gi best mulig hjelp har Jusshjelpa valgt å plukke ut noen rettsområder som de satser ekstra på. De behandler blant annet barne- og familierett, husleierett, trygderett og arbeidsrett. De bistår også klienter i gjeldssaker, utlendingsrett, sosialrett og fengselsrett. Alle saksbehandlerne jobber i tillegg med pengekrav.

- Ta kontakt

Nå oppfordrer de alle som har et juridisk spørsmål eller problem, om å ta kontakt. Det kan for eksempel være at man har et problem med å få utbetalt depositumet etter at man har sagt opp leiekontrakten. Eller det kan være at man har spørsmål i forbindelse med en skilsmisse. Det er ingen timebestilling og kun personlig oppmøte.

- Vår bistand er gratis, så man trenger ikke å bekymre seg for regninga. Vi gleder oss til å komme, sier Ingvild Schwenke Jensen.

Powered by Labrador CMS