Moderne komfort møter villmarka:

PÅ LAG MED NATUREN: Jon Erik Giæver (t.v.) og Odd Knut Thoresen satser på suksess med de nye igloene der de tilbyr overnattinger utenom det vanlige - Det er en unik opplevelse, sier de to kompanjongene i Skjærhaugen Resort. Foto: Vera Lill Bjørkhaug
PÅ LAG MED NATUREN: Jon Erik Giæver (t.v.) og Odd Knut Thoresen satser på suksess med de nye igloene der de tilbyr overnattinger utenom det vanlige - Det er en unik opplevelse, sier de to kompanjongene i Skjærhaugen Resort. Foto: Vera Lill Bjørkhaug

Tilbyr spektakulær overnatting midt i naturen

ØVERBYGD: De var i ferd med å etablere seg på det europeiske markedet da koronakrisa rammet for fullt. Nå satser Skjærhaugen Resort i stedet på å lokke til seg turister fra eget land.

Publisert Sist oppdatert

Ved veienden i Skjærhaugen har det allerede i ei årrekke funnes et villmarkssenter som har kunnet tilby en hel del friluftsaktiviteter. Omkranset av bjørke- og furuskog, med elva rennende like ved, og med utsikt til Hattavarre og Rostafjellet, ligger gårdstunet der Odd Knut Thoresen holder til. Dette er også der Skjærhaugen Resort holder til.

Nå har Thoresen fått hyttenabo Jon Erik Giæver med seg på laget, som har flyttet permanent til hytta for sesongen. Sammen har de gått til anskaffelse av tre gjennomsiktige igloer de håper vil pirre nysgjerrigheten til turister som ønsker seg ei overnatting litt utenom det vanlige.

Det de ønsker å tilby, er en lokal opplevelse som også gir noe unikt, i lokalmiljøet. De har allerede mye å by på; turterreng, muligheter for fiske, tilgang på kajakker og kanoer, sykler, bålplass, midnattssol, fjellturer og bærplukking om høsten, for å nevne noe.

- Det er midt i smørøyet, sier Giæver, og håper at nordmenn som ikke kan dra til utlandet vil se i retning Øverbygd som ei mulighet til å trekke seg tilbake fra kjas og mas, og legge Skjærhaugen Resort inn i reiseplanene sine.

Moderne bekvemmeligheter

- Jeg kom over igloene i Alta, og vi ble enige om å satse på det. De er ganske vanlige i Finland, men den eneste jeg vet om her i Norge er ei dame i Værdal, og hun har den utleid hvert døgn til langt ut i august, forteller Giæver.

2 500 kroner koster det for et døgn i en av igloene.

- Det koster jo litt å ha dette tilbudet. Men til sammenlikning tar de som leier ut igloer i Finland 1000 euro døgnet, sier Giæver.

Det er ikke hverdagskost å våkne til dette skuet, i hvert fall ikke etter ei natt i ei myk og deilig kontinentalseng. Thoresen og Giæver sier de ikke har valgt de billigste løsningene når de har innredet igloene.

Igloene er tipp topp moderne utstyrt i tråd med hotellromstandard. Komfortable møbler og varmepumpe – som også fungerer som luftkjøler på varme dager – står i kontrast til den barske naturen som omgir kuppelteltene.

Selve veggene er av skuddsikkert glass, så her kommer ingen uvedkomne inn.

- Døra kan låses, og igloene har gardiner, for den som ønsker å skjerme seg for innsyn, sier de to.

Eneste belysning er et lite led-lys, og det begrenser innsyn også på de tidene av året når det er mørkt ute.

Virkelig midt i skauen

Gammelstua på gården der han selv bor har Odd Knut Thoresen pusset lekkert opp. Tømmerstua har nå også fått et tilbygg og framstår som et moderne servicehus med dusj og toalett, kjøkken, spisestue og salong i førsteetasjen, og flere overnattingsplasser på loftet. Den som leier en iglo får også tilgang til alle fasilitetene inne i huset.

- Det er ikke alle som har lyst til å lage seg mat, så vi selger både frokost- og grillpakker til gjestene våre, sier Giæver.

Komforten innenfor glassveggene står i sterk kontrast til omgivelsene utenfor. Her er det absolutt mulighet til å finne roen og nyte naturen, og det uten ett eneste nordavindsgufs.

De to gründerne innerst i Skjærhaugen har foretatt ei solid skogrydding i forkant av lanseringa av de tre nye overnattingsmulighetene.

- Vi har tatt 1000 trær for å få plass til igloene, til sammen 6 lastebillass med trestammer har vi sendt avgårde, opplyser Thoresen.

Powered by Labrador CMS