ETABLERINGSLÅN: Målselv Venstre ønsker større fokus på opparbeiding og regulering for nye boligfelt og kommunens muligheter for etableringslån. ILLUSTRASJONSFOTO: Terje Tverås
ETABLERINGSLÅN: Målselv Venstre ønsker større fokus på opparbeiding og regulering for nye boligfelt og kommunens muligheter for etableringslån. ILLUSTRASJONSFOTO: Terje Tverås

Tilgang på bolig kan være nøkkelen

Målselv Venstre mener tilgang på bolig og eventuelt starthjelp til finansiering bør være den spissa satsingen for å beholde og tiltrekke seg unge voksne og rekruttere til arbeidslivet i kommunen.

Publisert Sist oppdatert

Det er og vil bli en konstant beinhard konkurranse mellom kommunene og regionene om kvalifisert arbeidskraft. Vi må samarbeide i Midt-Troms om markedsføring og synlighet utad, men uansett blir det arbeidssøkerens valg til slutt. Det optimale for enhver kommune vil jo være at sysselsatte, eventuelt med familie, både bor og jobber innenfor kommunegrensene siden folketallet gir direkte utslag på inntektsoverføringen fra staten.

Målselv har generelt mye å by på: kultur, natur, idrett og friluftsaktiviteter. Målselv har arbeidsplasser og stor innpendling. Tilgang på attraktive tomter, boliger, leiligheter så vel som eneboliger, er den største utfordringen.

For unge, nyutdanna mennesker som kanskje bare har bodd på studenthybel etter at de flyttet fra foreldrene, vil egen bolig være aller viktigst, – en milepæl i livet. Det samme vil gjelde mange unge voksne som leier dyrt i storbyer. Fortsatt leie er en mulighet, men aller helst må kommunen tilrettelegge for at unge kan kjøpe sin egen bolig. Det er best for de unges langsiktige økonomi, og det vil i større grad sikre langvarig eller permanent bosetting og sysselsetting.

Målselv Venstre ønsker større fokus på opparbeiding og regulering for nye boligfelt og kommunens muligheter for etableringslån. Vi foreslår at Husbanken får plass i kommunestyrets møte i mai til orientering om finansieringsmuligheter, startlån og boligtilskudd.

Powered by Labrador CMS