BLIR RÅDMANN: Ellen Beate Lundberg jobber i dag i Brønnøysundregistrene, men starter i februar som rådmann i Balsfjord. Foto: Harald Harnang/Brønnøysundregistrene
BLIR RÅDMANN: Ellen Beate Lundberg jobber i dag i Brønnøysundregistrene, men starter i februar som rådmann i Balsfjord. Foto: Harald Harnang/Brønnøysundregistrene

Tiltrer som rådmann i februar

BALSFJORD: Fra og med midten av februar kommer Ellen Beate Lundberg til å være Balsfjord kommunes øverste administrative leder.

Publisert Sist oppdatert

Ordfører i Balsfjord kommune, Gunda Johansen, informerer om at Ellen Beate Lundberg har takka ja til stillinga som rådmann i Balsfjord kommune.

– Vi har hatt en forventningssamtale sammen, der vi fikk avklart våre og hennes forventninger. Det gikk veldig greit å bli enige, og vi har kommet greit i mål, sier Gunda Johansen til Nye Troms.

Det var i forrige kommunestyremøte i Balsfjord at politikerne enstemmig vedtok å ansette Ellen Beate Lundberg som ny rådmann. Like etter at hun var tilbudt stillinga gjorde Lundberg det klart at det foreløpig ikke var avgjort om hun kom til å takke ja til stillinga som rådmann. Dette på grunn av det fortsatt gjensto å bli enig om betingelsene for arbeidsforholdet.

Nå har hun altså takket ja til stillinga, og det er også klart at hun kommer til å tiltre i midten av februar.

–Hun starter i stillinga 15. februar. Fram til da kommer Karin Friborg Berger til å være konstituert rådmann i Balsfjord kommune, sier Johansen.

Fersk erfaring

Ordføreren sier at årsaken til at valget falt på Ellen Beate Lundberg som Balsfjord kommunes nye rådmann, er at hun oppfylte de ulike kriteriene som kommunen stilte i utlysninga.

– Vi ønsket oss en rådmann som er aktiv, og som ser utvikling av kommunen som viktig. I tillegg ønsket vi oss noen med stor arbeidskapasitet, noe som vi anser at vår nye rådmann har, sier Johansen.

Hun mener også at det er en stor fordel av Lundberg har erfaring som rådmann fra tidligere.

– Ikke bare har hun erfaring som rådmann. Hun har ganske fersk erfaring. Hun har også god kjennskap til området, og har et helt ferskt nettverk som det er nyttig for en rådmann å ha, slår Johansen fast.

Lundberg har i seks år, fram til tidligere i år, vært ansatt som rådmann i Balsfjords nabokommune, Storfjord.

– Jeg ser veldig fram til å starte dette samarbeidet. Det blir godt å få en permanent rådmann på plass, sier Johansen.

Det lyktes ikke Nye Troms i går å komme i kontakt med Balsfjords nye rådmann, Ellen Beate Lundberg.

Powered by Labrador CMS