VELFUNGERENDE: Det er nå litt over fem år siden den nye Rema 1000-butikken på Bardufoss sto ferdig. Hakestad synes det er en flott og moderne butikk, med et stort potensial. Ikke minst med romslig og god parkering. Foto: Morten Kasbergsen
VELFUNGERENDE: Det er nå litt over fem år siden den nye Rema 1000-butikken på Bardufoss sto ferdig. Hakestad synes det er en flott og moderne butikk, med et stort potensial. Ikke minst med romslig og god parkering. Foto: Morten Kasbergsen

– To butikker er dobbelt så moro

MÅLSELV: Bardumannen Yngve Hakestad blir ny kjøpmann ved Rema 1000 på Bardufoss fra høsten av. Han står i tillegg som eier av Rema 1000 på Setermoen og har ingen betenkeligheter med å betjene begge to.

Publisert Sist oppdatert

Han er tidligere kåret til Rema-kongen i nord – for de gode resultatene som butikken i Bardu har kunnet legge for dagen. Etter å ha jobbet som kjøpmann i 15 år, tar Yngve Hakestad nå steget videre med også å ta over Rema 1000 på Bardufoss. Han lar seg på ingen måte skremme av at Bardufoss har de tre store dagligvareaktørene Coop Extra, Eurospar og Kiwi i tillegg til Rema 1000.

– Nei, det har jeg ingen betenkeligheter med. Konkurransen gjør det bare mer spennende. Rema 1000 på Bardufoss er en flott og moderne butikk med et stort potensial, sier den nye eieren, som mener at to butikker gir dobbelt moro.

De gode og romslige parkeringsforholdene er én av de tingene han mener er med på å trekke opp ved Rema 1000 Bardufoss. Det er fortsatt ikke satt noen dato for den formelle overtakelsen, men Hakestad håper det skal skje i september.

Startet med Repvik

Yngve Hakestad vil bli kjøpmann nummer fire i rekken hos Rema 1000 Bardufoss.

Det hele begynte i oktober 2002, i underetasjen på det ganske nyetablerte Torgsenteret i Bardufoss sentrum, under kyndig ledelse av erfarne Erling-Dag Repvik. Han hadde mål om ei omsetning på 30 millioner, og de neste ti årene gikk det bare godt for den vesle Rema-butikken under golvet til Cubus, G-sport, Lille Paris og Narvesen. Men det var trangt om plassen, og Repvik startet derfor byggingen av den nye Rema 1000-butikken, som åpnet 21. juni 2012. Etter halvannet år i de nye lokalene gikk 64 år gamle Repvik av med pensjon. Inn kom 30-årige Liv Ingrid Berntsen, som tok over drifta fra 1. januar 2014, til hun valgte å gi seg og levere stafettpinnen videre til Vegard Gystad i begynnelsen av 2017. Og nå har Hakestad plukket den opp og tar sikte på å bli eneveldig hos Reitangruppen i Indre Troms.

«Grønt lys» fra familien

Det er kun litt over et halvt år siden Vegard Gystad tok over Rema 1000 på Bardufoss. Oppstarten ble ekstra tøff for den nybakte kjøpmannen da den i utgangspunktet populære butikken, i likhet med mange av de andre franchisetakerne, fikk merke nedgangen som følge av den omdømmesmellen og boikotten som konsernet ble utsatt for etter lanseringen av appen «Æ» og «Bestevenn»-konseptet.

Nå er det mye som tyder på at kundene er i ferd med å vende tilbake til kjeden.

Hakestad vet trolig i større grad enn Gystad hva han går til, og er ikke i tvil om at det vil bli mye jobb.

– Jeg fikk tilbudet for noen uker siden. Tidligere har jeg tatt store avgjørelser angående forretningene helt på egen hånd. Denne gangen hadde jeg lyst til at også familien skulle ta del i avgjørelsen, sånn at jeg var sikker på å ha godkjenninga fra dem først, sier han.

Rema 2000

Hakestad ser nå fram til å få ta over butikken på Bardufoss, som i likhet med sin bror eller søster i Bardu er en stor butikk, med mye såkalte non-food-varer i tillegg til de vanlige kolonialvarene. Det er nå fem år siden butikken i Bardu gjennomgikk ei kjærkommen utbygging og fikk sin nåværende form og størrelse.

– Selv om de begge er store, er det to litt forskjellige butikker. I Bardu hadde lokalene tidligere vært brukt som bilutsalg og verksted og kanskje ikke det helt optimale utgangspunktet, og der en var nødt til å finne løsninger ut fra det som eksisterte. Butikken på Bardufoss er bygget kun til det formålet. Den er derfor en moderne Rema 1000-butikk på 1400 kvadratmeter – og også den billigste, sier Hakestad, som har vært lenge nok i kjøpmannsbransjen til å favne ytterligere en Rema-butikk med åpne armer.

Powered by Labrador CMS