GRATULERTE: Svein Erik Rognli måtte bare gratulere Otto Vestheim med seieren på flere antall innertreff etter endt skyting. Foto: Ivar Løvland
GRATULERTE: Svein Erik Rognli måtte bare gratulere Otto Vestheim med seieren på flere antall innertreff etter endt skyting. Foto: Ivar Løvland

To på 350 i tøff klasse

SETERMOEN: Det holder ikke bare å skyte 35 treff i V65 om dagen. Under Villmarksstevnet måtte det regnes på innertiere for å kåre vinneren på 350 poeng.

Publisert Sist oppdatert

- Det er bare artig at vi er flere som skyter godt og kan vinne klassen, sier Svein Erik Rognli.

71-åringen fra Øvre Målselv skytterlag presterte fredag 350 poeng med 29 (!) sentrumstreff under et stevne i Tromsø. Søndag var han nesten like god under Villmarksstevnet i Bardu. Rognli skjøt til 350 poeng med 20 sentrumstreff. Men det holdt ikke til seier. For ett år eldre Otto Vestheim fra Bjørnen og Vestre Målselv skytterlag tuktet favoritten da han for første gang i år klarte 350 poeng. Og med 23 av de 35 skuddene som sentrum var det han som kunne juble for seier.

GRATULERTE: Svein Erik Rognli måtte bare gratulere Otto Vestheim med seieren på flere antall innertreff etter endt skyting.

- Det var godt å ta denne heim. Nå kan jeg dra hjem med god samvittighet for å ha gjort jobben godt, ler Vestheim.

Han skjøt i fjor to ganger til 350 poeng, men søndagens feilfrie skyting i Bardu var årets første sådanne.

- Det er mye som skal klaffe for at en kan klare 350 poeng. Man skal både ligge godt, se godt og gjøre skikkelige avtrekk, sier Otto Vestheim.

Villmarksstevnet i Bardu skjøt fortløpende finaler etter 25-skudden var unnagjort, og 35 skudd «på rappen» er krevende nok.

- Det er verre enn å ha et opphold og en egen finaleomgang. Man blir sliten etter hvert, sier Vestheim, som var usikker på et par skudd under søndagens skyting.

Men både skuddet i grunnlaget og det i finaleomgangen som han var litt tvilende til, hang på til tier.

- Det var godt at alle satt der de skulle sitte, smiler han.

Svein Erik Rognli var kjapp til å gratulere vinneren, og synes han fortjente seieren.

- Otto skyter alltid bra, men jeg visste ikke at han hadde skudd 350 poeng da jeg gikk på standplass. Så jeg kan ikke skylde på at jeg følte noe press, smiler Rognli.

Han innrømmer lett at han trener en del for å få de poengsummene han stadig oppnår.

- Jeg, jeg både tørrtrener i stua og på våpenrommet, og så er jeg innimellom på Råvatn og skyter med skarpt, sier han.

Og gleder seg stort over at konkurrentene skyter så bra som de gjør.

Powered by Labrador CMS