AKSJON: Både helikoptre og andre ressurser var på plass i området der to personer omkom i et snøskred i Lyngen i Troms lørdag. Foto: Elvira Kolsing / Nordlys / NTB
AKSJON: Både helikoptre og andre ressurser var på plass i området der to personer omkom i et snøskred i Lyngen i Troms lørdag. Foto: Elvira Kolsing / Nordlys / NTB

To personer mistet livet i snøskred

LYNGEN: Det var 26 år gamle Robin Lie Sørensen og 28 år gamle Martin Tollefsen som omkom i skredulykken på Sofiatind i Lyngen lørdag. Begge var hjemmehørende i Tromsø.

Publisert Sist oppdatert

De to ble tatt av et stort skred fra Sofiatinden ved Svendsby lørdag. Politiet fikk melding om skredet klokken 13.25. Skredet ble observert av andre turgåere som var i området, og de så de to turgåerne bli tatt av de voldsomme snømengdene.

Turgåerne satte umiddelbart i gang med søk etter de som var tatt av skredet, og etter hvert var det store hjelpemannskaper med i aksjonen i Lyngen. Det var både flere helikopter, skuterpatruljer og hundepatruljer med i aksjonen som ble avsluttet ved 17-tiden lørdag.

De to som ble tatt av skredet ble begge lokalisert ved hjelp av skredsøkere, og de ble funnet på nærmere halvannen meters dyp i snøen, nærmere en time etter raset. Livet til de to unge Tromsø-mennene sto ikke til å redde.

Skredet gikk fra det 1222 meter høye fjellet Sofiatinden i Lyngen. Fjellet ligger ikke langt fra fergeleiet ved Svensby, rundt 12 km fra Lyngseidet.

Politiet opplyser at de to gikk det som anses som den sikreste ruta mot fjellet, og at de to var på vei oppover da de ble tatt av skredmassene. Skredet løsnet fra et brattheng i 1060 meters høyde, og skredet stoppet først i 700 meters høyde, ifølge observasjonene på stedet. Bruddkanten er vurdert til å være én meter, mens selve skredet var om lag hundre meter bredt.

Med ulykken i Lyngen lørdag er det nå ni personer som har mistet livet i snøskredulykker i Norge i vinter. Fire av dem i Troms. I desember omkom en turgåer på Tromsdalstinden, og i januar mistet en skiløper livet i skred fra Skittentind på Kvaløya. To personer har mistet livet i Nordland denne vinteren, mens to personer mistet livet på Jan Mayen i slutten av januar. På 49 år har 268 personer mistet livet i snøskred i Norge.

Powered by Labrador CMS