TOPP RESULTAT: Tobias F. Rubbås fra Øvre Målselv skytterlag har god grunn til å juble etter LS-innsatsen på innledende skyting. Foto: Ivar Løvland
TOPP RESULTAT: Tobias F. Rubbås fra Øvre Målselv skytterlag har god grunn til å juble etter LS-innsatsen på innledende skyting. Foto: Ivar Løvland

Tobias i gullkamp

SKYTING: Sju unge skyttere har 249 poeng som beste utgangspunkt før torsdagens banefinale i eldre rekrutt. Tobias Ferdinand Rubbås fra Rundhaug er en av dem.

Publisert Sist oppdatert

12-åringen representerer Øvre Målselv skytterlag, og synes det er artig at han presterte så godt under Landsskytterstevnet på hjemmebane.

- Jeg hadde 247 poeng som rekord før LS, så 249 her er bra det. Særlig siden jeg følte bra med press før skytinga, smiler han.

Bare en nier på den tredje serien ødela for 250 poeng på de 25 første skuddene, men den ultimate poengsummen var det heller ingen andre i hans klasse som maktet å vise til. Med litt vind ble det ikke lett for skytterne i klassen som skyter med kaliber 22-ammunisjon i sine geværer. Den er langt mer sårbar for vind enn kaliber 6,5 som alle de andre klassene bruker.

Foran torsdagens finale er han spent, men å skyte om seieren på LS tar han bare som en ren bonus.

- Jeg hadde ikke forventet å skyte så godt her, men det er veldig artig å lykkes slik, sier han.

Også på finfelten klarte han seg utmerket. Der satte han samtlige 30 skudd i blinken, og med 21 innertreff er han også der på ei av de beste finaleskivene fredag.

- Det blir sikkert mange venner og kjente som vil følge med på finaleskytingene her. Det er bare artig, sier Tobias, som er første året i rekruttklassen.

Powered by Labrador CMS