FULLFØRT KURS: Her er de fire barna som har fullført babysvømmekurs på Polarbadet i vår. Fra venstre har vi Noah Leander Bjørke Trøstaker, Matheo Løvberg, Edvin Fjeldstad og Christian Fredrik Kiil. Foto: Sigurd Fosli
FULLFØRT KURS: Her er de fire barna som har fullført babysvømmekurs på Polarbadet i vår. Fra venstre har vi Noah Leander Bjørke Trøstaker, Matheo Løvberg, Edvin Fjeldstad og Christian Fredrik Kiil. Foto: Sigurd Fosli

Tøffe småsvømmere

RUSTAHØGDA: Helt siden oppstarten midt på 90-tallet har Polarbadet tilbudt svømmekurs for de aller minste. I går hadde de siste kursdag for denne gang.

Publisert Sist oppdatert

Det er fredag formiddag i Polarbadet. Ved bassengkanten venter fire små babyer sammen med sine foreldre. Det er åttende og siste gang for denne gruppa. Det er ingen skrik eller tårer. Det virker som om babyene bare gleder seg til å komme i vannet.

– Jeg tror det er bra for barna å bli kjent med vannet tidlig, sier Arne Trøstaker, pappaen til Noah Leander på snart seks måneder.

– Han har reagert veldig fint på vannet. Selv om vi ikke var med de første gangene, har det ikke vært noe problem, fortsetter han.

Trøstaker mener det er flere gode grunner til å være med på babybading.

– Det kan være at Noah blir en bedre svømmer senere. Og så er det sosialt å møte andre foreldre med barn på samme alder. Da vi hørte at det var plass, var det et enkelt valg å bli med. Vi anbefaler gjerne babysvømmekurset videre, sier Arne.

Babyer trives i vann

Kursleder er Janet Sætre. Etter litt info ber hun deltakerne om å gå ut i vannet. Foreldrene trår uti vannet først, før de lar barna få kontakt med det våte element. Fortsatt er det ingen skrik eller gråt å høre. Babyene ser ut til å storkose seg i vannet. De hopper litt opp og ned og beveger seg rundt etter instrukser fra Janet.

– Nå synger vi hjulene på bussen sammen, før vi tester sklia, sier Janet.

Mens foreldrene synger, beveger babyene seg i forskjellige bevegelser i vannet. Selvfølgelig mens de holdes godt fast i mor eller fars hender. Sklia var heller ingen stor utfordring for barna. Så det er absolutt noen tøffe små som har vært med på sitt aller første svømmekurs.

Powered by Labrador CMS