SUVEREN: Glenn Thomas Martinsen imponerte med 14.58,00 under 5000-meteren i Nordkjosbotn. Foto: Ivar Løvland
SUVEREN: Glenn Thomas Martinsen imponerte med 14.58,00 under 5000-meteren i Nordkjosbotn. Foto: Ivar Løvland

Tok NM-kravet

FRIIDRETT: Glenn Thomas Martinsen var råsterk under 5000-meteren i Nordkjosbotn og klarte løpe distansen på under 15 minutter.

Publisert Sist oppdatert

Allerede fra første steg av tok han føringa under 5000-meteren i kretsstevnet på Nordkjosbotn idrettspark. Etter et sololøp med ei sterk avslutning ble han klokket inn på 14.58,00, to sekunder under NM-kvalifiseringskravet. Det var den 32 år gamle Bardu-bosatte Harstad-væringen meget tilfreds med.

- Det var jo dette som var målet mitt, så det var godt, sier Martinsen.

Han var litt bak "skjema" midtveis og passerte 4000 meter på 12 minutter. Med med en siste kilometer på under tre minutter kom han inn under 15 minutter. Dermed er han NM-klar for mesterskapet på Jessheim i slutten av august.

- Jeg hadde trua på at jeg skulle klare kravet, men kjente at kroppen ikke var i storslag. Da farta gikk litt ned midtveis, begynte jeg å tvile litt, sier Glenn Thomas Martinsen.

Han er fornøyd med at han klarte å løpe raskere mot slutten, og vil trene enda mer fart på bane fram mot NM for å kunne ha det taktskiftet som kreves for å hevde seg på bane.

- Det er alltid artig å løpe på bane, men jeg synes gateløp er det artigste. I år blir det likevel bane og NM, selv om jeg ikke har noen store ambisjoner, sier han.

På 10000 meter tror han likevel det kan være mulig å snuse på medalje, med et maksløp, mens det blir verre på 5000 meteren. I fjor endte han på 8. plass i terreng-NM med de aller beste på plass.

- Jeg håper å være blant de fem beste i NM, sier banevinneren.

Glenn Thomas Martinsen er av landsdelens aller beste løpere, men er glad for at flere unge løpere kommer opp bakfra. Særlig i Tromsø-miljøet er det flere talent. De, sammen med motbakkeløper Eirik Haugsnes, fikk alle solid bank av Martinsen i Nordkjosbotn. Det var 40 sekunder ned til Kristian Ulriksen på lørdagens løp i Nordkjosbotn, der det var litt vind men behagelige temperaturer for langdistanseløperne.

- Jeg håper de unge her ser der er mulig å bli bra selv med full jobb ved siden av, sier Glenn Thomas Martinsen, og roser hjelpa han fikk underveis på de 12,5 rundene i Nordkjosbotn:

- Det var fint å bli jublet fram av publikum her i dag. Det hjalp godt på for å klare å komme ned på 14-tallet, men det var varmt da sola steikte i hodet, sier vinneren.

Han har bare ett 5000-løp bak seg på bane. For to år siden løp han på 15.25. Målet nå er å gå ned mot 14.30 i løpet av sesongen. Kanskje skjer det i NM-feltet.

Før det skal han løpe halvmaraton under Midnight Sun Marathon.

- Jeg har vunnet mila der før. Nå vil jeg prøve meg på halvmaraton. På sikt skal jeg også løpe maraton, men det blir nok ikke i år, og under ei letter løype enn i Tromsø og under varmere forhold, sier den sterke IK Hind-løperen.

Powered by Labrador CMS