JUBILEUM: Fossmotunet feirer 50 år. Anita Lundskar og Vivi Fjellstad har jobben med å vise autentisk bruk av utedoen. Til 50 kroner per person i inngang. Foto: Iris Hallen
JUBILEUM: Fossmotunet feirer 50 år. Anita Lundskar og Vivi Fjellstad har jobben med å vise autentisk bruk av utedoen. Til 50 kroner per person i inngang. Foto: Iris Hallen

Tok revyen til nye høyder

HEGGELIA: Årets Nerbygdarevy må være en av tidenes beste. Det var ikke lange oppholdet mellom hver latterkule.

Publisert Sist oppdatert

Publikum i en fullsatt Istindportal fikk trimmet lattermusklene allerede i det første innslaget, selv om det i utgangspunktet var en ganske seriøs vielse. Når «paret» var henholdsvis Målselv og Bardu kommune, og presten Jonas Bergstad, var det dømt til å flires av. De lovte å holde sammen i gode og onde dager. «Til nøden skiller oss ad». Noe som også ga navnet til revyen.

Det neste innslaget åpnet på grensen til seriøs gospelsang og endte opp i en hysterisk velkommensang som medførte tilsvarende tilløp til hysterisk latterkrampe i salen. Så herjet gjengen videre med temaer som rosabloggere, parkeringstrøbbel/magetrøbbel på Målselvfossen, golfspillere, fartsgrenser, kommunesammenslåing, politikerdrømmer, fossmotunjubileum, prost i butikk, balsfjordforloverens tale i bardu- og målselvbryllupet og en rekonstruksjon av hvordan forhandlingene om overtakelsen av Målselv fjellandsby egentlig pågikk. Den seansen endte for øvrig med at nykomling Tage Åsali-Jensen også skrek seg til medfølelse som debutant på revyscenen.

– Den kom helt på sparket, bedyrer talskvinne for revyen, Randi Løvheim.

Ny i revylaget er også Irene Rostad og Marit Pedersen. Begge med solide prestasjoner.

Likevel er det ikke å komme fra at Jonas Bergstad er den solide bærebjelken i Nerbygdarevyen. Hans agurknytt fremført med et nesten urørlig pokerfjes, imitasjon av selveste pastoren og ikke minst hans maleriske beskrivelse av følelsen under en urologisk undersøkelse, var ubetalelig. Tone Johannessen fulgte hakk i hæl med sin beskrivelse av en tilsvarende problematikk.

Et pusterom med alvor i form av miljøvisa «Kor skal det ende» var også helt på sin plass. Ida Løvheim er stor både som sanger og skuespiller.

Oppsummert var revyen et velsignet påfyll av humor i tilværelsen.

Powered by Labrador CMS