Astrid Øyre Slind kan jubel for sin tredje strake seier i Reistadløpet.

Tok sin tredje strake seier

Det var ingen bombe at Astrid Øyre Slind nok en gang vant Reistadløpets kvinneklasse.

Publisert

På den 50 km lange distansen var hun i tet nærmest fra start av, og da konkurrentene måtte gi meter opp Orta, ble resten et sololøp for henne. Uten at hun var trygg på seieren hele veien.

Astrid Øyre Slind (t.v.), Emilie Fleten og Victoria Carl (med ryggen til).

– Jeg ville utnytte kapasiteten min for det den er verdt, og gikk på fra starten av stigninga opp Orta. Jeg ville styre løpet, men med mange lettere partier er en aldri helt trygg. Det var først mot slutten at jeg skjønte at dette ville holde. Da kunne jeg tatt fram «appelsin og kvikk lunsj», sier hun og smiler.

Seieren lørdag var hennes tredje strake i Reistadløpet. Denne gang var tyske Victoria Carl nærmerst, men hun var over to minutter bak Øyre Slind som gikk på 2.20,32. Emilie Fleten endte på tredjeplass, slik hun gjorde også i fjorårets Reistadløp.

Astrid Øyre Slind er ikke i tvil om at lørdagens renn kanskje er det aller fineste av de årene hun har gått fra Setermoen til Bardufoss.

– Vindstille og sol, det kan ikke bli bedre, sier hun og smiler.

De tre beste i kvinnenes 50 km lange distanse i Reistadløpet 2024.

Anna Svendsen fra Tromsø kom på 8. plass, knappe seks minutter bak vinneren, mens Ingrid Andrea Gulbrandsen fra Bardufoss OIF gikk inn til en 10. plass, 8,40 minutter bak vinneren.

Powered by Labrador CMS