JENTETOPP: Anna-Kristine Svendli (t.v.) sammen med Ragnhild Vedøy Nordmo og Josefine Strand i klasse eldre rekrutt. Foto: Ivar Løvland
JENTETOPP: Anna-Kristine Svendli (t.v.) sammen med Ragnhild Vedøy Nordmo og Josefine Strand i klasse eldre rekrutt. Foto: Ivar Løvland

Tok steget helt til topps i samlagsmesterskapet

RUSSENES: Ervin Johansen fra Målselv skytterlag skjøt 12 treff i finalen og vant samlagsmesterskapet i klasse rekrutt. I klassene over var det jentene som dominerte.

Publisert Sist oppdatert

13-åringen var sammen med Truls Ringstad fra Lakselvdal skytterlag de to eneste rekruttene som kom til finalen med fullt hus på de 30 første skuddene i feltmesterskapet. Truls hadde tre innertreff mer, og fikk skive én i finalen, mens Ervin hadde skive to. Med 12 treff finalen for Ervin, mens Truls måtte nøye seg med «bare» 11, byttet de to plass på den endelige sluttlista. Andrea Karoline Nikolaisen fra Bjørnen og Vestre Målselv skjøt også en sterk finale og ble treer totalt. På innertreff bak Truls.

– Jeg hadde håpet å vinne, men helt forventet var det ikke, smiler Ervin Johansen.

Forrige helg hadde han skive én i finalen under banemesterskapet. Da lyktes han ikke like godt i finalen. At han fikk skive to før finalen søndag, så han derfor bare som en fordel, med tanke på å føle press.

Seieren søndag var den aller første SM-tittelen for Målselv-skytteren. Målet er å bli så god at han kan konkurrere med de beste i landet. En sesong som årets med korona-stenging og flere avlyste store mesterskap, håper han er en saga blott neste sesong.

– Jeg håper det blir bedre til neste år og flere stevner da, smiler samlagsmesteren i klasse rekrutt.

Jentene best

I klasse eldre rekrutt ble det ren jentekamp om seieren. Flere av de beste presterte 12 treff i finalen, men som i rekruttklassen byttet de to beste fra innledninga på plassene etter finalen. Anna-Kristine Svendli fra Storsteinnes skytterlag passerte lagvenninna Josefine Strand og vant SM-tittelen, mens Ragnhild Vedøy Nordmo fra Målselv knep tredjeplassen.

Anna-Kristine Svendli (t.v.) sammen med Ragnhild Vedøy Nordmo og Josefine Strand i klasse eldre rekrutt.

– Det er verre å stå å vente på anvisninga enn å skyte selve finalen, sier Anna-Kristine.

På standplass er det lett å se at de gleder seg like mye over venninnenes gode resultater som sin egen.

– Ja, klart, vi er alle venner på stevner, smiler de tre jentene etter at en stor gruppeklem er vel unnagjort.

Juniorseier

Emma Holmebukt fra Nedre Målselv vant juniorklassen etter imponerende 12/10 i finalen. Det klarte ikke lederen før finalen, Njård Håkstad fra Lakselvdal, å svare på. Begge hadde 29 treff før finalen.

– Følelsen på kneserien var ikke god. Jeg trodde flere skudd var utenfor blinken, sier Emma.

Forrige helg lyktes hun ikke like god under banemesterskapet. Desto bedre var det å vinne for 17-åringen da feltmesteren skulle kåres.

Samlagsleder Eva Rubbås-Risvik gir en korona-gratulasjon til en fornøyd juniormester Emma C. S. Holmebukt.

– Når det er så få stevner, betyr det ekstra mye å vinne, smiler hun.

Tross 12/10, trodde hun ikke det skulle holde til seier.

– Nei, Njård er så god at jeg trodde han ville vinne uansett, men da han fikk fem treff på det ene holdet, skjønte jeg at jeg ville vinne, sier Emma Holmebukt.

Powered by Labrador CMS