VIDEO:

Tok symaskinens jomfrutur på sytreff

SETERMOEN: Randi Lund nekta mannen å kjøpe henne symaskin i julegave. Hun ville høre erfaringene likesinnede på sytreff hadde før hun gikk til innkjøp av sin tredje symaskin.

Publisert Sist oppdatert

I fjor takka Randi Lund fra Bardu sin symaskin for seg.

– Den døde hen, og jeg prøvde service her i distriktet og han endte opp i Tromsø. De prøvde å finne ei løsning på det. Det ville koste så mange tusen å reparere den, at de anbefalte meg å kjøpe ei ny, forteller hun.

I helga var hun ei av 15 damer som var på sytreff på Setermoen, etter at tre bardukvinner tok initiativ til å skape en møteplass for likesinnede med sydilla.

Fikk nyttige tips

Lund har søm og sying som hobby, og det blir tråkla og sydd en god del sømmer med maskin hjemme hos henne. I en mellomperiode har hun brukt en maskin av enkleste sort til dette. Mannen hennes ville gjerne kjøpe henne ny symaskin i julegave, men det fikk han ikke lov til. Lund ville vente til sytreffet på Setermoen den andre helga i januar før hun gikk til anskaffelse av sitt nye vidunder.

– Jeg syr såpass mye at jeg hadde lyst å ha en maskin med noen finesser på. Så jeg avventa til dette treffet på Setermoen. Det fordi jeg hadde lyst å høre erfaringene andre som syr har. Da jeg kom hit og så hva de hadde av maskiner, så fikk jeg bakoversveis. For de har gode maskiner og mange har både to og tre maskiner, med ulike funksjoner. Men jeg ville ha ei maskin som kunne fungere for meg, forklarer hun.

Symaskina er akkurat tatt ut av eska, og Randi Lund gleder seg masse til å sy seg ei kåpe som det første prosjektet på si tredje og flunkende nye symaskin.

Lund er ikke den eneste med ny maskin på dette treffet. Etter forrige treff dro nemlig Berit Meyer ut og kjøpte seg ny symaskin. Valget til Lund falt på ei maskin av samme type som henne.

Klar lørdag

Den første dagen av treffet var fredag, og det på kveldstid. Dermed var lørdagen den store innkjøpsdagen. Halv ti begynte hun ringerunden til lokale forhandlere. Klokka ti fikk hun svar av Sigruns sy og strikk på Bardufoss, som hadde den rette maskinen inne.

– Jeg satt da allerede i bilen, så jeg satte den i gir og kjørte til Bardufoss. Jeg kjøpte en jubileumsmodell, som hun anbefalte. Så nå begynner jeg på min tredje maskin i min sykarriere.

Symaskinen ble åpna, avduka, tredd og tatt med på sin jomfrutur under sytreffet. Stoffet til det første syprosjektet var allerede klargjort til sying. Et solid og godt stoff hun har hatt liggende ei lang stund skal bli til ei kåpe, som Lund skal sy til seg selv.

– Det er veldig fint å begynne nå som jeg er på treff, for det er flere her som har lignende maskin. De kan gi råd, hjelp og triks. Nå gleder jeg meg til å ta den i bruk, sier hun.

Powered by Labrador CMS