HÅPER PÅ OPPSVING: Leder i Målselv IL Friidrett, Tommy Granheim, håper på flere utøvere. Han har tro på Ingebrigtsen-effekten. Foto: Malin Cerense Straumsnes
HÅPER PÅ OPPSVING: Leder i Målselv IL Friidrett, Tommy Granheim, håper på flere utøvere. Han har tro på Ingebrigtsen-effekten. Foto: Malin Cerense Straumsnes

Tommy Granheim fra Målselv IL har tro på Ingebrigtsen-effekten

MOEN: Friidretten er ikke det den engang var, men lederen i Målselv IL friidrett tror oppmerksomheta rundt Ingebrigtsen-brødrene vil gi et lite oppsving.

Publisert Sist oppdatert

Målselv IL friidrett, sammen med Troms friidrettskrets, sto for arrangeringa av lørdagens kretsmesterskap på Moen. Leder i Målselv IL Friidrett, Tommy Granheim, er godt fornøyd med lørdagens arrangement. Det er likevel noe han savna.

– Jeg synes det skulle vært litt flere lokale publikummere. Her kunne man fått seg en kopp kaffe og hatt det sosialt, og heia på deltakerne, sier Granheim.

Tribunen var langt fra halvfull under arrangementet, og det ga utslag i få heiarop og forholdsvis laber klapping da deltakerne sto på seierspallen. De som møtte opp, var dog i godt humør. Både deltakere og publikummere.

– Man kan se det på ansiktsuttrykkene. Folk stråler om kapp med sola, sier Granheim.

Også for fotballspillere

Han er godt fornøyd med at en liten klubb klarer å arrangere et kretsmesterskap, med hjelp fra andre klubber og friidrettskretsen. For det er et omstendelig apparat som skal til for å arrangere friidrett. Hver gren må ha flere funksjonærer for å holde oversikt over resultatene og hvorvidt en deltaker tjuvstarter eller har et dødt hopp. Granheim er glad for at de kan skape litt liv på Moen stadion.

– Anlegget er ikke tipp topp, men det er brukbart. Også er vi så heldige at Montar klipper gresset her, sier han.

Målselv IL friidrett har ikke mange medlemmer, og kun to stykker representerte dem på Moen i år. Andre hjalp til som funksjonærer. Granheim tror fotballen har mye av «skylda» for at friidretten ikke har så stor tilslutning. Han mener imidlertid at både fotballspillere og andre idrettsutøvere kan få en fordel ved å være med på friidrett også.

– Om man går på fotball, så har man behov for å trene hurtighet og spenst. Friidrett kan være en supplerende idrett, sier han.

Interessen rundt friidrett svinger, og Granheim merker at idretten har en liten oppsving nå. Han tror en aldri så liten Ingebrigtsen-effekt har en god del av æren for det. Brødrene Henrik, Jakob og Filip Ingebrigtsen har tatt Norge med storm med sine prestasjoner på løpebanen.

– Idretten får oppmerksomhet på grunn av Diamond League, og det tror jeg smitter over på lokal rekruttering, håper Granheim.

Powered by Labrador CMS