SKAL RIVES: Gamle Storsteinnes barnehage skal rives i løpet av vinteren. Foto: Leif A. Stensland (arkiv)
SKAL RIVES: Gamle Storsteinnes barnehage skal rives i løpet av vinteren. Foto: Leif A. Stensland (arkiv)

Tomtesalget skapte debatt

BALSFJORD: Onsdag skulle kommunestyret ta stilling til kommunens salg av den gamle barnehagetomta på Storsteinnes. Det var ikke alle som ønsket at kommunen skulle beholde tomta, med alle kostnader det medfører.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere denne måneden skulle formannskapet i Balsfjord ta stilling til hva de ville gjøre med den gamle barnehagetomta på nedre Storsteinnes. Et enstemmig formannskap gikk på tross av en henvendelse fra en interessert kjøper, inn for å beholde tomta selv. Målet er å utvikle kommunale boligtomter, som det er kjent at det er få av i kommunesenteret.

Privat

Senterpartiet tok derimot til ordet for å først og fremst ta stilling til henvendelsen som har kommet til kommunen angående ønske om kjøp av tomta.

– Vi foreslår at saken utsettes. Vi har en interessert kjøper, så vi ber om at saken utsettes, til den henvendelsen er behandlet, sa Senterpartiets Billy Rehnlund i kommunestyremøtet.

De øvrige partiene i kommunestyret mente derimot at henvendelsen indirekte ble behandlet da formannskapet bestemte seg for å beholde tomta selv, på tross av at en henvendelse om kjøp var kommet inn.

– Om vi ønsket å selge den tomta til en privat aktør, så hadde vi mulighet til å innstille på det i formannskapet. Vi kunne jo ikke bare solgt til den henvendelsen, men måtte lagt ut i en offentlig budrunde. Vi har heller prioritert kommunale boligtomter for å få fortgang i riving, sa varaordfører og Høyre-representant, Fridtjof Winther.

Senterpartiets Helga Gåre og Jens-Olav Løvlid uttrykte begge at de frykter kostnadene Balsfjord kommune må gjennom for å rive den gamle barnehagen og opparbeide boligtomter, blir høye.

– Hadde vi overlatt dette til noen private, hadde det vært økonomi som vi hadde sluppet unna, sa Løvlid.

Skal rives

Kommunestyret vedtok å behandle saken, tross utsettelsesforslaget fra Senterpartiet. Deretter var det et enstemmig kommunestyre som gikk inn for at tomta til både barnehagen og BULA-huset skal omreguleres til boligformål og at området skal opparbeides til byggeklare tomter. Men først og fremst må det gamle barnehagebygget rives.

– Vi foreslår at rivningen utføres i høst/vinter, og at det dekkes av ubunden kapitalfond, foreslo ordfører Gunda Johansen.

Politikerne gikk inn for å bevilge 640.000 kroner til rivning av barnehagen, som kommunen i det siste har fått henvendelser om at er et utrygt bygg som tiltrekker seg barn og unge i området. Det er også gjort en del hærverk på bygget, både inne og ute.

Powered by Labrador CMS