Endelig klart for konsert igjen:

KLARE FOR MÅLSELV: Lørdag kveld står et kraftig utvidet TopCoat på scenen i Storsalen i Istindportalen i Målselv. FOTO: TopCoat
KLARE FOR MÅLSELV: Lørdag kveld står et kraftig utvidet TopCoat på scenen i Storsalen i Istindportalen i Målselv. FOTO: TopCoat

TopCoat klar for Målselv med utvidet band

MÅLSELV: I fjor satte koronaen en effektiv stopper da bandet TopCoat skulle markere sitt 35-årsjubileum. Nå er de igjen på veien, og lørdag står Målselv for tur.

Publisert Sist oppdatert

– Vi gleder oss masse til å spille i Istindportalen lørdag. Dette har vi ventet lenge på, sier bassist i TopCoat, Jan Harald Pedersen.

Harstadværingen er bassist i gruppa og har sammen med sin bror Lars, som spiller gitar, vært med i gruppa siden oppstarten for 36 år siden. Det tredje faste medlemmet i gruppa nå er trommis Kim Karlsen fra Tromsø.

Utvidet band

Men når TopCoat nå er i gang med sin ett år forsinkede jubileumsturne, skjer det med et band som er utvidet nærmest «alle veier». Totalt står elleve personer på scenen, inkludert tre blåsere og to korister. Med smått og stort reiser gruppa nå på turne med 17 mennesker.

– Vi fikk akkurat bare spilt en konsert i Harstad i fjor før koronaen stoppet alt. Nå er vi endelig i gang igjen med en turné som vi har gledet oss slik til å få spille, sier Jan Harald Pedersen.

Korona-begrenset

På grunn av covid-19-restriksjonene blir det ikke noen fulle hus når bandet nå skal spille. De startet kulturhus-turneen med spill i Harstad og på Finnsnes. Fredag kveld står de på scenen i Tromsø kulturhus, før de lørdag inntar Istindportalen i Heggelia. Siste helga med konserter skjer på Sortland og i Svolvær neste helg.

– Vi har kun lov å ha 100 publikummere på konsertene, men med strenge restriksjoner og god plass er det nok tryggere å komme på konsert med oss enn å gå på butikken, humrer Jan Harald Pedersen.

Like inspirerende

At gruppa må kjøre sin aller første kulturhusturne med så sterk begrensning i antall tilhørere, synes de ikke er så ille. For 100 lydhøre publikummere kan være vel så givende å ha i salen for dem som musikere, som det å ha mange ganger så mange som kanskje ikke hører så mye på musikken.

– Det kan være minst like inspirerende å spille for et publikum som bare vil høre på musikken, sier Jan Harald Pedersen.

Partyband

TopCoat har i årevis vært kjent som et stort partyband som gjerne har spilt store hits fra de siste fire tiår. I jubileumskonserten blir det også en del egenkomponert materiale som kanskje vil overraske litt.

– Vi sier vi spiller alt fra myk pop til metal på denne turnéen. Med et kraftig utvidet band med blåsere, percussion, korister og ekstra gitarist og keyboardist og gjestesolist blir dette funky, sart, rått og tøft, sier Jan Harald Pedersen.

Han oppfordrer de som ikke har skaffet seg billett til Istindportalen om å gjøre det kjapt. I utgangspunktet er konserten i Heggelia forbeholdt Målselvinger, med bakgrunn i koronarestriksjonene.

– Men vi blir ikke å kjøre passkontroll i inngangen, ler Jan Harald Pedersen.

Powered by Labrador CMS