FORNØYDE: Jenny Mikkelsen og Nora Mikkelsen tror de kommer til å trives veldig godt på ungdommens nye møtested i Fuglelia. Foto: Maiken Kiil Kristiansen
FORNØYDE: Jenny Mikkelsen og Nora Mikkelsen tror de kommer til å trives veldig godt på ungdommens nye møtested i Fuglelia. Foto: Maiken Kiil Kristiansen

Topp stemning i Fuglelia

STORSTEINNES: Driftig ungdom har selv vært med på å renovere bygget. Onsdag åpnet Fuglelia flerbrukshus for kommunens ungdom for aller første gang.

Publisert Sist oppdatert

– Det har blitt kjempefint her. Dette blir en fin plass å være, sier Jenny Mikkelsen og Nora Mikkelsen.

De to jentene har onsdag tatt turen til Fuglelia. Den gamle barnehagen ved legekontoret på Storsteinnes, som over det siste året har blitt til et flerbrukshus som skal romme aktiviteter for både kommunens unge og eldre.

God erstatning

Begge jentene har tidligere pleid å benytte seg av Bulahuset og de har trivdes godt der.

– Men dette her er tusen ganger bedre. Det var trivelig å være på Bulahuset også, men nå som det er ordnet så fint her, så er dette mye finere, sier de.

Nora kommer fra Storsteinnes og Jenny fra Nordkjosbotn. Mens Nora kjenner de fleste som er innom ungdommens nye møtested på Storsteinnes på den første åpningsdagen, så kjenner Jenny ingen.

– Jeg prøvde å få med meg flere fra Nordkjosbotn. Nå skal jeg tilbake dit for å fortelle alle hvor fint det har blitt, så kanskje det er flere derfra som har lyst til å komme også, sier hun.

Airhockey

Odin Rognmo og Emil Bergum Olsen har funnet fram til Fuglelias flunkende nye airhockey-bord. I likhet med jentene synes de at de nye lokalene har blitt veldig fine, og at de ser bedre ut enn Bulahuset.

– Vi kommer nok til å bruke dette ganske mye. Det er ikke så mye annet å ta seg til på ettermiddagene, sier de to, midt i et slag med hockey.

Odin Rognmo og Emil Bergum Olsen synes ikke det nye lokalet kan sammenlignes med Bulahuset.

At bygget skal brukes av både ungdom og eldre i kommunen ser de på som helt problemfritt.

– Jeg regner med at de eldre ikke spiller så mye airhockey, sier Bergum Olsen.

Bruke hverandre

Alf Olav Lyngstad er miljøarbeider i Balsfjord kommune. Han håper i motsetning til gutta at også de eldre brukerne av huset har lyst til å prøve seg på litt airhockey. Ellers så håper han at de eldre og de yngre benytter seg av mulighetene som oppstår ved at de skal dele på samme bygg.

– Nå har de jo pusset det opp sammen, og det har gått veldig bra. Jeg ser for meg at det på ettermiddager kan bli litt mat her, med leksehjelp fra noen av de eldre. Og så vet jeg jo at det er noen av de eldre som har etterlyst datakurs. Det er jo noe som ungdommen gjerne kan godt, sier han.

Han håper spesielt at ungdommen finner seg godt til rette i Fuglelia, og at de gjør det litt til sitt eget.

– Jeg håper at de blir litt selvgående. At de kanskje kan starte opp en kafé her eller noe lignende. Det er de som skal drifte det, og som må finne ut hva de vil ha, sier Lyngstad.

Powered by Labrador CMS