PÅ TOPP: Torbjørn Skogstad trives godt i sentrum av norsk langrennssport. Foran er nybakt norgesmester Kathrine Harsem fra IL Varden etter sitt NM-gull på 5 km klassisk fredag. Skipresident Erik Røste er rett bak ham. Foto: Ivar Løvland
PÅ TOPP: Torbjørn Skogstad trives godt i sentrum av norsk langrennssport. Foran er nybakt norgesmester Kathrine Harsem fra IL Varden etter sitt NM-gull på 5 km klassisk fredag. Skipresident Erik Røste er rett bak ham. Foto: Ivar Løvland

Torbjørns drømmejobb

LANGRENN: Torbjørn Skogstad er inne i sin andre periode som leder av langrennskomiteen i Norges skiforbund. Nå leder han arbeidet med å finne en ny norsk langrennssjef.

Publisert Sist oppdatert

- Vi har startet den prosessen, men den har vi rimelig god tid på. Vi skal bruke den tiden vi trenger for å finne den riktige til jobben etter Åge Skinstad. Han sitter tross alt fram til 1. august i stillinga, sier Torbjørn Skogstad.

Bonden fra Sletta i Balsfjord er inne i sin andre periode som leder av langrennskomiteen i forbundet, og betegner egen jobb i forbundet som en drøm for en som er aller mest glad i langrennssporten.

- Jeg har det som plommen i egget, som det heter. Jeg får lov til å jobbe med det jeg liker best, og jeg får være med på å forme utviklinga av langrennssporten, sier Torbjørn Skogstad.

Nå er det nye regler som blant annet skal på plass. Framtida til klassisk langrenn står på spill, og nå vurderes det hvordan det skal forhindres at det blir slutt på festevoks under skiene.

- Løperne ønsker at det fortsatt skal være individuelt langrenn, og jeg tror heller ikke at den klassiske biten vil forsvinne. Det som kan komme for å hindre at løperne bare staker rundt i klassisk langrenn, er forskjellige begrensninger. Det kan være seg soner der det må gås i klassisk stil, eller knappe fiskebeinsbakker uten spor. Da blir det vanskelig å bare stake seg opp, uten å bli disket for skøyting, sier Skogstad.

Fredag koste han på NM-stadion i Kilbotn. I godværet nøt han den rekordstore deltakelsen på de korteste distansene av individuelt langrenn. Med 5 km for kvinner og 10 for herrer var det 450 løpere på startstreken. Størst stemning var det da jentene gikk, med alle de beste norske verdensstjernene på startstreken. Og Skogstad tror de koser seg på et NM, selv om sesongen nå har vært lang for dem.

- Selv om det har vært en lang sesong, tror jeg alle setter pris på NM. Ikke bare de store massene med løpere som ikke er ute internasjonalt og konkurrerer. Særlig med forhold som dette med masse flott natursnø. Da er det stor stas å gå NM, sier Torbjørn Skogstad.

Neste år er NM del 1 på Kvaløysletta. Da håper han stemninga blir minst like bra som den var utenfor Harstad fredag.

- Inntrykket av NM avhenger mye av hvordan stemninga rundt løypene og stadion er, sier Skogstad.

Han startet sin «administrative langrennskarriere» med å være soneleder i Balsfjord. Senere ble han leder av langrennskomiteen i Troms skikrets. Skogstad roser arbeidet daværende administrativ leder av skikretsen, Unni Bjørnås, gjorde med ham.

- Unni lærte meg en masse om idrettspolitisk arbeid, og «oppdro» meg til å skjønne det «spillet» som er. Det som bedrives i skiforbundet og internasjonalt, er akkurat det samme som på kretsnivå, bare på et høyere nivå, sier Torbjørn Skogstad.

Powered by Labrador CMS