HÅNDTRYKK: Styreleder i Midt-Troms Museum, Roar Sollied (t.v.), signerte avtale med den nye museumsdirektøren Torstein Johnsrud i Oslo 10. mai. FOTO: Privat Foto: Privat
HÅNDTRYKK: Styreleder i Midt-Troms Museum, Roar Sollied (t.v.), signerte avtale med den nye museumsdirektøren Torstein Johnsrud i Oslo 10. mai. FOTO: Privat Foto: Privat

Torstein savnet Nord-Norge: Blir ny museumsdirektør i Midt-Troms

– Jeg har savnet mye fra min forrige periode i Nord-Norge. Det sier den påtroppende direktøren i Midt-Troms museum.

Publisert Sist oppdatert

Midt-Troms museum har ansatt sin nye direktør. Valget falt på Torstein Johnsrud. Han tiltrer 1. november.

– Det har vært mye jobb med å få stillinga besatt, men nå er vi i mål. Vi er svært fornøyde med tilsettinga vi har gjort, sier styreleder i Midt-Troms museum, Roar Sollied.

De endte opp med 47 år gamle Torstein Johnsrud som museets nye direktør. Han tiltrer 1. november i stillinga som han overtar etter Lisa Gay Bostwick. Hun går da over i en konservatorstilling, etter elleve år som direktør ved museet, før hun slutter som fast ansatt ved museet ved årsskiftet.

– Vi vurderte tre gode kandidater til jobben, og hadde to intervju med Torstein Johnsrud. Vi la vekt på museumsfaglig bakgrunn da vi skulle lete etter vår nye direktør, og det føler jeg vi har fått med denne tilsettinga, sier styreleder Sollied.

Torstein Johnsrud kommer opprinnelig fra Oslo, og er utdannet etnolog ved Universitetet i Oslo. Han startet sin museumskarriere i 2006. Han har erfaring fra Jamtli museum i svenske Östersund, fra Gamvik museum i Finnmark og har siden 2018 vært daglig leder for Stiftelsen Folldal Gruver.

Ved Midt-Troms museum har de i dag elleve fast ansatte, i tillegg til flere prosjektstillinger. Museet dekker seks kommuner, og har en tredjedel av alle verneverdige bygg i Troms og Finnmark i sitt eie.

– Han får mye å styre med hos oss, sier styreleder Roar Sollied.

Han sier at arbeidet med museets nye langtidsplan blir en vesentlig jobb for den nye direktøren når han ankommer. Å styrke organisasjonen økonomisk blir også en viktig jobb.

– Å formidle konseptet vårt med det nye barnemuseet til andre museum i landet vil også bli en rolle som han må ta, sier Roar Sollied.

Den nytilsatte direktøren vil i slutten av mai få sitt første møte med nye kolleger, representantskapet og styret for Midt-Troms museum når han da ankommer Midt-Troms for å gjøre seg mer kjent med omgivelsene han blir en del av fra 1. november.

– Gleder meg

Den nytilsatte direktøren Torstein Johnsrud vil i slutten av mai få sitt første møte med nye kolleger, representantskapet og styret for Midt-Troms museum når han da ankommer Midt-Troms.

Han gleder seg til å komme tilbake til ordinær museumsdrift. Nå kommer han fra Stiftelsen Folldal Gruver.

– Jeg ønsket meg tilbake til vanlig museumssektor, og da sjansen her bød seg, var det noe jeg hadde lyst til å ta tak i. Jeg ser på dette som en spennende og utfordrende jobb, sier Johnsrud.

Han har tidligere bodd i Finnmark.

– Jeg har kjent at det er ting fra nord jeg har savnet fra det oppholdet, med naturen og alt, sier Torstein Johnsrud.

Først blir det bare han som flytter nordover, mens familien blir boende i Folldal inntil videre.

1. november er han på plass permanent som ny direktør ved Midt-Troms museum.

Powered by Labrador CMS