HOPPESLOTT: Et hoppeslott med sklie var en stor suksess blant Malangsdagens yngste deltakere. Her er Håkon (5) på vei ned i full fart. Foto: Maiken Kiil Kristiansen
HOPPESLOTT: Et hoppeslott med sklie var en stor suksess blant Malangsdagens yngste deltakere. Her er Håkon (5) på vei ned i full fart. Foto: Maiken Kiil Kristiansen

Tradisjonsrik lek og moro på Malangsdagen

SAND: Både store og små malangsværinger så ut til å nyte den tradisjonsrike markeringa av Malangsdagen på Sand på lørdag.

Publisert Sist oppdatert

Et hoppeslott med sklie var det nyeste tilskuddet til leken og moroa som pleier å finne sted når malangsværingene samles ved Sand skole på Malangsdagen. Med klauvkasting, fleip eller fakta og elveløp i Sandselva som faste innslag fra år til år er det ikke noe å utsette på den barnlige gleden under arrangementet.

Det var et godt oppmøte på årets Malangsdag, særlig etter hvert, når regntunge skyer lettet.

I sin unike butikk solgte Hedda blant annet hårstrikk som hun hadde laget selv. De andre utstillerne hadde også godt salg under Malangsdagen.

Blodig alvor

Men leken tar de på alvor på Malangsdagen. Fleip eller fakta, der tre personer fra scenen forteller historier om ulike gjenstander og hva de brukes til, før publikum skal gjette om det er sant eller ikke trakk like mange deltakere som vanlig. Klauvkasting som er også et fast innslag ved Malangsdagen, også dette en populær aktivitet, ble i år vunnet av Stein Sørensen.

Det var spennende i finalen på klauvkastinga, men det var Stein Sørensen (bak) som stakk av med seieren.

Treffer gamle kjente

Og etter å ha stukket av med seieren i klauvkastinga satte Sørensen seg til rette for å nyte kakepremien sammen med Solveig Johannesen. Johannesen kommer i fra bygda, og gikk på gamle Sand skole etter krigen. Nå er hun bosatt i Bergen, men det stopper henne ikke fra å besøke Malangsdagen på årlig basis.

- Jeg er her i hjemlige trakter et par måneder i året, og da må jeg ha med meg Malangsdagen. Det er alltid kjempehyggelig å treffe mange gamle kjente, og er et av sommerens høydepunkter, sier Johannesen.

Etter å ha fått med seg de faste innslagene utenfor Sand skole skal hun opp på Rambergstua for å se på revy. Det hører Malangsdagen med at det beste fra årets revy blir trukket fram igjen på Malangsdagen.

- Og det som er fint er jo at mens de fleste andre allerede har sett innslagene i vår, så ser jeg dem for første gang nå, så da skal jeg le høyest av alle på Rambergstua, sier Johannesen.

Hadde det gøy

Og det var både små og store som likte seg på årets Malangsdag. Magne (10) og Ingrid (8) trakk seg litt unna folkemengden for å disse litt sammen og oppsummere dagen.

- Vi har hatt det kjempegøy. Vi har vært i hoppeslottet, handla litt, dissa masse og vært med venner. Malangsdagen er helt super for oss unger også, slår de fast.

Ingrid (8) og Magne (10) er gode venner, og nøyt hverandres selskap på dissa på Malangsdagen.

Et hoppeslott med sklie var en stor suksess blant Malangsdagens yngste deltakere. Her er Håkon (5) på vei ned i full fart.

Under eleveløpet slippes en haug med plastikkballer i Sandselva, og de som har kjøpt de tre ballene som kommer først i mål får en pengepremie. Den største pengepremien var det Siri Skaalvik som fikk.

Det var flere som fulgte spente med på hvilke baller som først fant veien ned Sandselva.

Powered by Labrador CMS