Valnes misset spurten, men:

JUBEL: Mikael Gunnulfsen kan juble, mens Johan Hoel går inn til andreplass (t.h.) og Erik Valnes (t.v.) må ta til takke med tredjeplassen i spurtoppgjøret der seks herreløpere var innvolvert. Foto: Ivar Løvland
JUBEL: Mikael Gunnulfsen kan juble, mens Johan Hoel går inn til andreplass (t.h.) og Erik Valnes (t.v.) må ta til takke med tredjeplassen i spurtoppgjøret der seks herreløpere var innvolvert. Foto: Ivar Løvland

Traff godt med champagnen

RUSTAHØGDA: Erik Valnes gikk et kjempeløp og hadde alt i sine hender inn mot spurten. Der misset han og måtte tåle den litt sure tredjeplassen. På premieseremonien var han derimot kjappest med champagnen.

Publisert Sist oppdatert

- Jeg følte meg bombesikker på å vinne, men det kokte over. Det var det dummeste jeg kunne gjøre, sier en skuffet Erik Valnes etter Reistadløpet lørdag.

Sprintspesialisten var det fleste sin favoritt da han var med tetklynga inn på oppløpet, men der klarte ikke 22-åringen fra BOIF, for anledninga «innleid» av Team Koteng, å holde helt inn. Han tapte med et par meter til forrige helgs 4. mann fra 5-mila i NM, Mikael Gunnulfsen, mens tredjemann fra samme mesterskap, Johan Hoel, også klarte å komme før Erik over målstreken.

- Dette var tidenes sjanse for meg. Jeg vet ikke om jeg noen gang igjen kommer til å få en sånn mulighet til å vinne Reistadløpet, sier Erik Valnes.

Mikael Gunnulfsen kan juble, mens Johan Hoel går inn til andreplass (t.h.) og Erik Valnes (t.v.) må ta til takke med tredjeplassen i spurtoppgjøret der seks herreløpere var innvolvert.

Han følte seg så sterk i det de nærmest seg mål, at han like godt slo til på direkten med spurten allerede i Amundrommet, en liten kilometer før mål. Det straffet seg. De andre fem i tetgruppa hentet han inn i utforbakkene ned mot stadion, og på oppløpet strakk ikke kreftene til for hjemmehåpet. Etter målgang var Valnes fryktelig skuffet.

- Jeg kan sikkert glede meg mer over tredjeplassen senere, men akkurat nå føles det som fem helt bortkastede mil når jeg taper den spurten der, sier Erik Valnes.

Han har aldri vært i nærheten av å gjøre et slikt Reistadløp, og trodde heller ikke før start at han skulle være med i noen tetkamp.

- Jeg ville bare være med så lenge jeg klarte, men hadde en veldig god dag i sporet. Da er det surt å bomme på spurten, sier Erik Valnes.

Burde straffes

Bommen i spurten til tross og tredjeplassen der. På seiersseremonien var han kjappest med champagnen og ga vinner Mikael Gunnulfsen en god dusj edle dråper.

Erik Valnes er kjapp med champagnen.

- Som nordlending burde han vært satt til steining i sentrum for å sløse slik med edle dråper, ler 26 år gamle Mikael Gunnulfsen fra Skien i Telemark.

Han viste stor styrke med en 8. plass på 5-mila i Kollen rett etter VM der han var bare 16 sekunder bak Alexander Bolshunov, og fortsatte med 4. plass på samme distanse i NM forrige helg. Under Reistadløpet hadde han gode ski, og følte at formen er fortsatt like god.

20 sekunder

- Jeg var ganske trygg på at vi ville klare å kjøre inn Erik da han rykket, og da vi kom til oppløpet gjaldt det bare å banke til med stavene så hardt jeg kunne i 20 sekunder. Det var deilig å vinne den spurten, for både Erik og Johan Hoel er sterke skiløpere, sier Mikael Gunnulfsen.

De tre beste herreløperne i Reistadløpet 2019.

Han sier at Valnes er en bedre spurter enn ham etter 1,5 km, men at forholdet er mer likt etter 49,9 km.

- Jeg setter denne seieren svært høyt. Ikke like høyt som Kollen kanskje, men det er stort å vinne her. Når du trener 900 timer i året er det å vinne skirenn det som betyr noe, sier Mikael Gunnulfsen.

Han roser Reistadløpets trase, løyper og atmosfære etter debuten sin der lørdag.

- Dette var et kjempearrangement og et fantastisk startfelt. Passer det, kommer jeg gjerne tilbake neste år, sier Mikael Gunnulfsen fornøyd.

Nest største antall løpere

Startfeltet lørdag var tidenes største siden 1979.

Totalt var det 1550 påmeldt i lørdagens Reistadløp. Flere har det ikke vært siden 1979, da det var 1585 som var påmeldt. Forholdene lørdag var fantastiske med sol fra skyfri himmel, vindstille og gnistrende fine spor hele veien fra Setermoen til Bardufoss.

Powered by Labrador CMS