TRAGEDIE: En mor tok med seg sine tre barn ut i havet i begynnelsen av desember. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
TRAGEDIE: En mor tok med seg sine tre barn ut i havet i begynnelsen av desember. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Tragedien i Tromsø er ferdig etterforsket

Politiet er ferdig med etterforskningen av saken der en 27 år gammel kvinne tok med seg sine tre døtre ut i sjøen ved Fagereng i Tromsø.

Publisert Sist oppdatert

Saken var ferdig etterforsket i juli og er nå sendt til førstestatsadvokat Lars Fause, skriver Nordlys.

– Den er sendt over med innstilling fra politiet, og jeg skal behandle den før den sendes videre til Riksadvokaten for endelig beslutning, sier Fause til avisen.

Moren døde sammen med to av sine tre barn etter at de ble funnet livløse i vannet utenfor Fagereng i Tromsø 2. desember 2019.

Den 27 år gamle sudanske kvinnen har vært siktet for drap og drapsforsøk så lenge etterforskningen har pågått. Hun er siktet for drapsforsøk på sitt minste barn, en halvannet år gammel jente, som var den eneste av de fire som berget livet.

Politiet har kartlagt de siste bevegelsene til moren og de tre barna, men statsadvokaten sier det ikke er sikkert at man får vite hva som skjedde eller hva som var motivet for handlingen.

– Hvis vi mener at det er hun som har drept dem, så blir saken henlagt fordi siktede er død. Da blir det heller ingen straffesak, som vanligvis gir svar på slike ting, sier Fause til Nordlys.

Han legger til at det må utelukkes at andre kan stå bak, før saken kan henlegges.

Powered by Labrador CMS