MÅTTE BERGES: Dette vogntoget måtte berges i Alapmolia onsdag kveld. FOTO: Privat Foto: Privat
MÅTTE BERGES: Dette vogntoget måtte berges i Alapmolia onsdag kveld. FOTO: Privat Foto: Privat

Trailer-trøbbelet er tilbake med vinterføret

BALSFJORD/MÅLSELV: Det var trøbbel for vogntog flere steder onsdag og torsdag.

Publisert Sist oppdatert

I Alaplia på den kommunale Alapmoveien mellom Kirkesnesmoen kapell og Øverbygd måtte en norsk-registret trailer ha bergingshjelp onsdag kveld etter å ha blitt stående fast i bakken. Sannsynligvis kjørte den her på grunn av at Rundhaug bru er under reparasjon og er stengt for kjøretøy med større akseltrykk enn 7,5 tonn.

Brua på Rundhaug fikk restriksjoner på vekt for et par-tre uker siden etter at det ble oppdaget at den var blitt skadet av et større kjøretøy. Reparasjonsarbeidet og utskiftinga av en stålbjelke i brua skulle egentlig blitt ferdig onsdag, men på grunn av at det var levert feil type bolter, måtte nye bestilles. Disse er ventet mandag, og da skal også arbeidet med brua bli gjort.

– Beklageligvis fikk vi feil bolter, men mandag håper vi å ha brua åpen for trafikk som før, sier bruforvalter Roald Nyrum i Statens vegvesen.

En yrkessjåfør sier at han reagerer på at det nedsatte akseltrykket ikke er skiltet i krysset ved Kirkesnesmoen kapell.

– Når vogntog kommer herfra og skal over brua, er det ingen mulighet for dem å snu. Det har medført at flere bare har måttet kjøre over brua, fordi de ikke har hatt noen annen mulighet. Akseltrykket burde vært skiltet tidligere, sier han, og opplyser om at vegmeldingssentralen på 175 ikke har informasjonen om nedsatt akseltrykk på Rundhaug bru ute på sine kanaler.

Balsfjord-vansker

Bruforvalter Roald Nyrum beklager om skiltinga ikke er god nok, men håper brua er tilbake med fullt akseltrykk rett over helga.

– Skiltinga har nok sammenheng med at busser fortsatt har kunnet kjøre over brua, sier Nyrum.

Han vet fortsatt ikke hvilket kjøretøy som har påført brua skadene. Eller når det har skjedd.

I Balsfjord endte et vogntog i grøfta på E6 ved Struphøgda torsdag morgen. Veien var stengt da den ble berget. På fylkesvegen fra Seljelvnes til Lakselvbukt sto et litauisk vogntog med maskinhenger fast i stigninga mot Lakselvdalhøgda torsdag. Det gikk så vidt for personbiler å passere forbi vogntoget som ikke kom seg opp stigninga på det gode vinterføret.

Et litauisk vogntog sto fast opp Lakselvdalhøgda torsdag.

I Ramfjord endte et utenlandsk-registrert vogntog i grøfta torsdag morgen etter å ha «sakset» ved Leirbakken på E8. Heldigvis uten å treffe annen trafikk.

Powered by Labrador CMS