Tre alvorlige skredhendelser i Troms

Det har vært tre alvorlige skredhendelser i Troms, melder politiet. I Lyngen opplyser ordføreren at folk skal være tatt av skredet.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge politiet er det gått tre alvorlige skred på Reinøya, ved Lyngseidet og i Manndalen i Kåfjord.

– Vi jobber nå med å få oversikt over hendelsene og vil komme tilbake med mer informasjon så snart vi vet mer, skriver politiet i en pressemelding.

– Politiet fraråder alle å bevege seg i fjellet slik forholdene er nå, skriver de videre.

Ordføreren i Lyngen kommune opplyser at skredet som har gått ved Lyngseidet, er alvorlig.

– Det jeg kan si, er at politiet er på stedet og Lyngen kommune har satt krisestab. Det indikerer en alvorlig hendelse. Vi har fått beskjed om at det er folk som er tatt av skredet, og vi håndterer dette som en alvorlig hendelse, sier ordfører Dan-Håvard Johnsen til NTB.

Nettavisa iTromsø har skrevet at det er fem utenlandske turister som er involvert. Hovedredningssentralen Nord-Norge har opplyst at de er i ferd med å oppbemanne for å håndtere de alvorlige hendelsene.

I Kåfjord opplyser ordfører Bernt Eirik Isaksen Lyngstad at det ikke har kommet melding om at folk er tatt av skredet.

– Vi har satt krisestab. Det er ikke folk som er tatt i skredet, men det er noen som må evakueres bort. Det er en låve med dyr som er rammet, og det vil bli en del stengte veier, sier ordføreren.

I forbindelse med skredet på Reinøya opplyser Redningsselskapet at de bistår.

– Sammen med flere andre nødetater sendt ut på oppdrag i forbindelse med et større snøskred i Grøtnesdalen på Reinøya i Troms. Et redningshelikopter er på stedet, skriver Redningsselskapet.

snorre.schjonberg@ntb.no

SAKEN OPPDATERES

Powered by Labrador CMS