SMITTETILFELLE: Det antas å være tre individuelle smittetilfeller som er bekreftet på Skjold leir i Målselv. FOTO: OLE-SVERRE HAUGLI/FORSVARET Foto: Ole-Sverre Haugli/Forsvaret
SMITTETILFELLE: Det antas å være tre individuelle smittetilfeller som er bekreftet på Skjold leir i Målselv. FOTO: OLE-SVERRE HAUGLI/FORSVARET Foto: Ole-Sverre Haugli/Forsvaret

Tre av Forsvaret sitt personell med tilknytning til Skjold leir bekreftet smittet

MÅLSELV: De tre smittede antas å være smittet i forbindelse med jule- og nyttårsferie andre steder i landet. Alle tre er i isolasjon og smittesporing er igangsatt.

Publisert Sist oppdatert

– Det er snakk om tre individuelle tilfeller, uten tilknytning til hverandre slik det ser ut nå, sier kommunelege i Målselv og Bardu, Vidar Bjørnås.

Smittesporing er igangsatt etter at tre av Forsvaret sitt personell med tilknytning til Skjold leir har testet positivt til korona. Dette kommer fram i en pressemelding fra Målselv kommune lørdag kveld. Hærens talsperson, Eirik Skomedal, kan opplyse at det er snakk i tre personer med tilknytning til tre forskjellige avdelinger ved leiren.

– Det er for tidlig å si om tilfellene har noen tilknytning. Det er dette smittesporinga vil finne ut av, sier Skomedal.

Det antas at de tre personene har blitt smittet mens de har oppholdt seg andre steder i landet, gjennom jul og nyttår høytiden. Skomedal sier det nesten er forventet at det skulle forekomme litt smitte, ut fra den smittesituasjonen som er ellers i landet.

Alle tre er satt i isolasjon, og smittesporing er igangsatt. Rundt klokken halv ni på lørdag kveld, er det ikke kartlagt alle nærkontakter til de smittede. Men utav de som til nå er sporet, er det både sivile og ikke-sivile. Bjørnås presiserer at de nærkontaktene de har sporet til nå, ikke oppholder seg i Målselv.

– De sivile nærkontaktene knyttes tilbake til andre steder i landet, hvor det antas at smitteutbruddet har oppstått, sier han.

Kommunen og Forsvaret samarbeider i situasjonen, og begge parter føler de har kontroll på situasjonen.

– Vi føler vi har god kontroll på situasjonen og tror ikke det skal være fare for en ukontrollert smittesituasjon, avslutter Vidar Bjørnås.

Det skal ikke være tilknytning mellom disse tre med norsk bakgrunn, og de allierte som ble bekreftet tidligere samme dag.

Kommunelegen opplyser lørdag kveld kl. 21.00 at alle sivile nærkontakter er lokalisert og kontaktet av Målselv kommune.

Powered by Labrador CMS