GLADE: De tre beste herreløperne i Reistadløpet 2019 kunne juble for sterke prestasjoner. Nå kan også arrangørene glede seg over et lite økonomisk overskudd. Foto: Ivar Løvland
GLADE: De tre beste herreløperne i Reistadløpet 2019 kunne juble for sterke prestasjoner. Nå kan også arrangørene glede seg over et lite økonomisk overskudd. Foto: Ivar Løvland

Tredje år på rad med overskudd for Reistadløpet

BARDU/MÅLSELV: Årets renn måtte avlyses på grunn av koronaviruset. Da er det godt for Reistadløpet å kunne notere et lite overskudd etter fjorårets renn.

Publisert Sist oppdatert

REISTADLØPET

2019 er det tredje året Reistadløpet kan bokføre overskudd på rad. Dermed har de hatt plusstall i regnskapet alle år etter at de ble en del av langløpscupen Visma Ski Classics.

– Det er gledelig å gå med overskudd, helt klart, sier Reistadløpets daglige leder Ivar Holand.

Fjorårets plusstall var ikke akkurat gedigent, men 18 000 kroner er i alle fall notert på «riktig side» av bunnlinja på regnskapet som skal legges fram for generalforsamlinga til Reistadløpet AS som foreløpig er satt til 20. april.

I 2018 var overskuddet 52 000 kroner, mens det i 2017 var på solide 123 000 kroner. Dermed har det blitt vel 190 000 kroner i overskudd samlet de siste tre årene. Samtidig har Reistadløpet fortsatt negativ egenkapital. Etter store nødvendige engangsinvesteringer i 2016 for at løpet skulle komme med i Visma Ski Classics, er egenkapitalen nå på en halv million kroner i minus. Den var for et par år siden på nesten 700 000 kroner i minus.

– Det er positivt at tallene går rette veien, sier Ivar Holand.

Han har ingen oversikt over hvordan andre arrangører i langløpscupen gjør det økonomisk, utenom at finalerennet Ylläs-Levi i Nord-Finland har hatt røde tall hvert år.

To viktige årsaken

Daglig leder Ivar Holand har to hovedpunkt han vil trekke fram for at Reistadløpet klarer å holde seg på plussida med sine regnskapet:

– Det ene er at vi har veldig solide støttespillere og bidragsytere i vår generalsponsor Sparebanken Nord-Norge og fylkeskommunen. Den andre viktige faktoren er at vi har god kostnadsstyring. Vi snur på krona før vi bruker den, sier Ivar Holand.

Ikke oversikt

Han har ikke fått kontroll på hvordan økonomien blir i år etter at Reistadløpet i forrige uke måtte avlyse årets renn, som følge av koronaviruset. Så langt er tilbakemeldingene positive, og Holand sier at de ikke frykter noen konkurs som følge av avlysninga:

– Nei, konkursfare er det ikke, men vi trenger hjelp fra tiltakspakken fra staten som er varslet. All hjelp er kjærkommen i så måte.

Skal ikke lide

Arrangørklubbene IL Kampen, Bardu IL og Bardufoss OIF fikk i høst flere titalls tusen kroner hver for arrangementet og de avtaler som er inngått med sponsorer. Det skal de fortsatt gjøre.

– Klubbene skal ikke bli skadelidende som følge av årets avlysning, slår Ivar Holand fast.

Powered by Labrador CMS