Politiet svarer ordføreren:

SVARER ORDFØREREN: I et brev til balsfjordordføreren skriver regionlennsmann Andreas Nilsen at ei nøyaktig stedsplassering av det enkelte tjenestested ikke var en del beslutninga om å legge det nye kontoret til Nordkjosbotn. Foto: Kari Anne Skoglund
SVARER ORDFØREREN: I et brev til balsfjordordføreren skriver regionlennsmann Andreas Nilsen at ei nøyaktig stedsplassering av det enkelte tjenestested ikke var en del beslutninga om å legge det nye kontoret til Nordkjosbotn. Foto: Kari Anne Skoglund

Trekker fram lave besøkstall på Storsteinnes

BALSFJORD: Når det kun er lensmannskontoret på Setermoen som tar seg av sivile gjøremål, vil det ikke ha så mye å si om det nye kontoret er på Storsteinnes eller i Nordkjosbotn, skal vi tro politiet.

Publisert Sist oppdatert

I et brev til balsfjordordfører Gunda Johansen (Ap) viser politiet til lave besøkstall ved lensmannskontoret på Storsteinnes.

«Vår erfaring er allerede i dag at antallet publikumsbesøk til Balsfjord lensmannskontor er svært lavt. Krav til geografisk plassering av Balsfjord lensmannskontor internt i Balsfjord kommune kan derfor ikke være like strenge som for hovedsetet på Setermoen», skriver regionlensmann Andreas Nilsen.

I dag er det slik at kontoret i Balsfjord i all hovedsak skal levere tjenester i form av politiberedskap og etterforskning av straffesaker. Sivil rettspleie og forvaltningsoppgaver blir løst fra hovedsetet på Setermoen. Nilsen legger til at krav om responstid og tilgjengelighet likevel skal være ivaretatt for publikum i Balsfjord.

Til Nye Troms utdyper regionlensmannen:

– Besøkene til alle andre kontorer, bortsett fra på Setermoen, går kraftig ned når det ikke er noen sivile gjøremål igjen. Det samme opplever vi i Balsfjord, og i framtida vil ikke antall besøk der være særlig høyt. Dette uavhengig om kontoret ligger på Storsteinnes eller på Vollan.

– Ingen nøyaktig stedsplassering

Det var i januar i fjor at lensmannsdistriktene Balsfjord, Målselv, Bardu, Salangen, Lavangen og Ibestad ble slått sammen til Midt-Troms lensmannsdistrikt. Alle stedene, bortsett fra Salangen og Lavangen, fikk egne lensmannskontor.

I Nye Troms tirsdag reagerte ordfører Gunda Johansen (Ap) på avgjørelsen om flyttinga. Hun la vekt på at det i politireformen var oppgitt at kontoret på Storsteinnes skulle opprettholdes.

I brevet til balsfjordordføreren skriver regionlennsmann Andreas Nilsen at ei nøyaktig stedsplassering av det enkelte tjenestested ikke var en del av denne beslutninga. Likevel framgår dagens plassering på Storsteinnes i et kart som følger med dokumentet.

«Dette tolker vi som en opplysning i dokumentet, ikke en låsing i forhold til fremtidig plassering internt i Balsfjord kommune», skriver Nilsen i brevet.

– Balsfjord kommune har to store tettsteder, og da kan begge stedene være aktuelle for lensmannskontor, sier Nilsen til Nye Troms.

Krav og ønsker

Politiet søkte i februar etter nye lokaler etter at Balsfjord lensmannskontors leieavtale løpte ut. I annonseteksten ble det listet opp en rekke krav og ønsker knyttet til de nye lokalene.

Regionlensmannen har ikke anledning til å gå inn i detaljene i de to tilbudene og vurderingene som er gjort.

– Prosessen er ikke avsluttet, og ingen kontrakt er foreløpig underskrevet, sier Nilsen.

Dersom kontrakten med Storegga Betong AS blir underskrevet, skal lensmannskontoret på plass i lokalet som tidligere huset Pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT). Dette vil skje om ett års tid.

Powered by Labrador CMS