IMPONERTE: Erik Valnes fra BOIF imponerte under verdenscupsprinten i tyske Dresden i helga. Foto: Sebastian Kahnert DPA NTB scanpix
IMPONERTE: Erik Valnes fra BOIF imponerte under verdenscupsprinten i tyske Dresden i helga. Foto: Sebastian Kahnert DPA NTB scanpix

Treneren imponert av Eriks kvaliteter

MÅLSELV: Trener Kristian Skogstad er ikke overrasket over at Erik Valnes i helga gikk inn til to pallplasser i verdenscupen. Treneren er imponert over mange av BOIF-løperens kvaliteter.

Publisert Sist oppdatert

Tredjeplassen individuelt, og seieren på lagsprinten sammen med Sindre Bjørnstad Skar, sendte Erik Valnes ut til en ny verdenscupsjanse i Estland til helga. Trener for Team Veidekke Nord-Norge, Kristian Skogstad, er glad på sin løpers vegne. Med til Otepää er også lagvenninne Anna Svendsen fra Tromsø SK, og med verdenscupkonkurranser til to av løperne på laget, er Team Veidekke-laget i nord solid representert i de aller beste langrennsløpernes selskap.

- Det er klart det er moro at to av løperne være får flere sjanser i verdenscupen. Vi kan ikke klage på uttellinga med to av seks løpere til verdenscup, sier Kristian Skogstad.

Vel vitende om at Torgeir Sulen Hovland heller ikke er langt unna en mulighet på samme nivå etter god form i det siste. I tillegg viser Eirik Mikkelsen bra form, mens Silje Theodorsen og Lovise Heimdal sliter med kroppene sine og ikke er helt i konkurransemodus på toppnivå for tiden.

Gjør godt

Samtidig som Skogstad er forsiktig med å skulle ta noen ære for suksessen til de løperne som nå er i god form og får resultater, innrømmer han at det er god følelse å få resultater med sine løpere:

Trener Kristian Skogstad er glad over at løperne på Team Veidekke Nord-Norge lykkes i skisporet.

- Det er selvsagt kult å være rundt et lag som skaper engasjement. Jeg merker at interessen rundt oss er større, og det er gledelig at Troms igjen markerer seg godt også internasjonalt. Det har vært noen magrere år, men de siste årene synes jeg vi har hatt et fint oppsving, sier Kristian Skogstad.

Samspill

Han poengterer at samspillet mellom trener og utøver er viktig, og føler at tilbakemeldingene fra løperne gjør han til en bedre trener. På samme måte som han håper at hans tilbakemeldinger gjør løperne bedre.

- På den måten er det nok viktig at trener og utøver har et tett og godt forhold, sier Kristian Skogstad.

Sterke egenskaper

At Erik Valnes presterte så sterkt i helgas sprinter i Tyskland at han også kom med til Estland, overrasker ikke treneren mye:

- Jeg har hatt trua på Erik lenge, og han har noen fantastiske egenskaper som imponerer meg, sier Skogstad.

Han viser til at Erik er en jordnær og hyggelig gutt som kommer fra en flott familie. I tillegg holder han riktig fokus og bryr seg ikke om ting som han ikke får gjort noe med.

- Da Erik ble syk etter sesongåpninga i Finland stresset han ikke, men var rolig og trente seg sakte og sikkert opp mot nye sjanser. Og når sjansen byr seg, slår han til, sier Kristian Skogstad.

Stor fordel

Samtidig roser treneren BOIF-løperen for å ha en klokskap og mentalitet mange kan misunne ham.

- Erik er også sterk i alle typer terreng, er sterk til å posisjonere seg i felt og er ekstremt god i utforkjøringer, sier Skogstad.

At Erik Valnes synes å være like sterk i en klassisk sprint som i en fristilssprint, ser treneren bare på som en stor fordel.

- Han behersker det meste på imponerende vis, sier Team Vedekke-treneren.

Helg for helg

At enkelte har antydet VM-sjanser i seniorenes store mesterskap i Østerrike senere i vinter, velger så vel løperen selv som treneren å bry seg lite om.

- Målet denne sesongen er verdenscup, og ta vare på de sjansene han får der. Det er ikke gitt at det blir finale hver gang, men han tar helg for helg og er flink til å nullstille. Slik han gjorde etter lørdagens tredjeplass og til søndagens lagsprint. At Erik klarte gjøre det så sterkt søndag, etter alt det nye styret han opplevde etter lørdagens renn, imponerer meg, sier Kristian Skogstad.

Er favoritt

Erik Valnes drar rett fra sprinten i Otepää¨og til Lahti for å gå sprinten der i U23-verdensmesterskapet der mandag. Som tittelforsvarer ser Kristian Skogstad på BOIF-løperen fra Sørreisa som en naturlig favoritt.

Erik Valnes er tittelforsvarer på sprinten i U23-VM til uka.

- Han må bare tåle å være en av de største favorittene der, og det takler han uten problem, sier treneren.

Kan forsvinne

Skulle resultatene til Valnes fortsette å være sterke, kan han være kandidat til sprintlandslaget. I hvert fall på sikt. Det synes bare Skogstad er bra.

- Vi er forberedt på at det kan skje at han blir tatt ut på landslag, og det håper vi også skjer en gang. Det vil være trist å miste han fra laget, men vi sender han gladelig avgårde. Det vil kunne vise andre lokale løpere at det er mulig, og skape ringvirkninger nedover i miljøet, sier Kristian Skogstad.

Powered by Labrador CMS