ØNSKER MIDNATTSKONSERTØNSKER: Arrangørene Mariann Torset (t.v) og Asbjørg Utby trenger publikums hjelp til å gjøre årets og den 20. Midnattskonserten til en ønskekonsert. Kanskje er det Synne Sjøgren Sivertsen, som fikk æra av å åpnet Midnattskonserten 2015 med sangene «Vår beste dag» og «Kviskre ei bønn» mens Torset spilte piano, du ønsker et gjensyn med. Foto: Kari Anne Skoglund
ØNSKER MIDNATTSKONSERTØNSKER: Arrangørene Mariann Torset (t.v) og Asbjørg Utby trenger publikums hjelp til å gjøre årets og den 20. Midnattskonserten til en ønskekonsert. Kanskje er det Synne Sjøgren Sivertsen, som fikk æra av å åpnet Midnattskonserten 2015 med sangene «Vår beste dag» og «Kviskre ei bønn» mens Torset spilte piano, du ønsker et gjensyn med. Foto: Kari Anne Skoglund

Trenger dine ønsker til midnattskonserten

MÅLSELV: Midnattskonserten fyller i år 20 år. I den forbindelse ønsker arrangørene å lage en ønskekonsert basert på publikums ønsker.FØRJULSKONSERTEN

Publisert Sist oppdatert

For 20 år sida hadde kulturskolelærerne fra Rundhaug, Mariann Torseth og Asbjørg Utby, i privat regi et ønske og en idé om å lage en førjulskonsert som skulle være en motvekt til førjulsmaset, -stress, -krav og -overdådighet. De ville lage en intimførjulskonsert med ei rolig og «nedpå» stemning, hvor skuldre skulle kunne senkes, hvor tid for ettertanke ble sentralt, hvor de litt annerledes blikkene på jula var lov og som skulle være livssynsnøytral. Resultatet ble midnattskonserten, en konsert som har blitt arrangert siste fredag før jul, og så seint på kvelden at den varte fram til og kanskje over midnatt. Hvert år har overskuddet fra konserten, som er en stor dugnadskonsert gått til et veldedig formål. 21. desember, muligens til klokkeslettet 22.23, er det duka for den 20. midnattskonserten og det 20 år etter den aller første. Det må markeres.

– Målet var å skape en motvekt til førjulsstria, og det er det fortsatt. Under Midnattskonserten i fjor slapp vi «bomba» om at årets konsert ville bli en ønskekonsert. Vi har allerede fått inn flere ønsker, men vi ønsker oss flere, sier arrangørene.

Ønskerepriser og debutanter

Konserten starta med Høgtuns gymsal som sin arena. For noen år siden bestemte Torset og Utby for å ta den hjem til Rundhaug og Mellembygd samfunnshus. Der skal den holdes også i år. Konserten har trofaste publikumsgjengere, og ikke rent sjeldent har arrangørene fått tilbakemelding om det for mange ikke blir jul uten konserten. Nå håper de at både trofaste og nye publikummere har lyst å være med og forme årets konsert.

– Vi trenger flere ønsker om tilbakeblikk og ønskerepriser fra tidligere års konserter, og derfor begynner vi år tidlig med arbeidet fram mot konserten. Vi har hatt mange ulike aktører og forskjellige uttrykk med på Midnattskonserten. Det har vært musikk i stort sett alle sjangre, dans, dikt- og eventyrlesning og mye mer. Er det noen som har gitt ekstra spesielt inntrykk og som en ønsker å si igjen, vil vi gjerne ha forslag og innspill om det, sier de.

Det trenger ikke bare være ønskerepriser ønskene kan handle om. Til tross for 20 år med en konsert med et variert spekter av artister som alle har relasjon til Målselv, har de hver år kunne bydd på artister eller grupper som var nye for konserten. Det håper arrangørene de kan få i år også.

– Det er ikke sånn at årets konsert bare trenger å bli ønskerepriser. Vi håper også at vi får ønsker om kulturaktører folk mener kunne passe og som de ønsker å se på midnattskonserten, sier de.

Forslag til veldedig formål

Som nevnt har midnattskonserten alltid gått til et veldedig formål med lokalt tilsnitt. Noen ganger har pengene blitt sendt et stykke fra nærområdet, men det har da gått til prosjekter målselvinger har vært involvert i. Jubileumskonserten skal også ha et veldedig formål, men arrangørene har tenkt å outsorce også det. Alle artistene og de som gjør alt det organisatoriske for at konserten skal få den intime og koselige ramma den får hvert år, stiller opp uten å ta betalt for det. Pengene fra billettsalget går dermed rett til det veldedige formålet.

– Vi ønsker at publikum også kommer med ønsker og forslag til veldedige formål, og da gjerne veldedige formål med lokalt tilknytning, sier de.

Utby og Torset poengter at alle forslag mottas med stor takk, og legger på ingen måte skjul på at de gleder seg til å starte å ta kontakt med kulturaktører for å spørre om de vil og kan bidra til konserten etter ønske fra publikum. Det veldedige formålet som blir plukket ut likeså. De håper virkelig at folk ikke nøler med å komme med forslag og ønsker. Håper er at de skal få inn så mange at konserten blir lang og god, og at de nesten får valgets kvaler.

– Det er bare å ta kontakt, og det kan folk gjøre direkte til oss, via Facebook eller på e-post. Vi gleder oss til forslagene kommer inn, og dette blir en spennende måte å gå i gang med arbeidet med en alternativ førjulskonsert.

Powered by Labrador CMS