SØKER FRIVILLIGE: Målselv Røde Kors, her representert ved Beate Gårseth, Gunn Kritsiansen, leder Stine L. Elstad og Anne Torkildsen, ønsker seg flere frivillige i Målselv. Målet er å kunne starte opp med flere aktiviteter i lokallaget. Foto: Privat.
SØKER FRIVILLIGE: Målselv Røde Kors, her representert ved Beate Gårseth, Gunn Kritsiansen, leder Stine L. Elstad og Anne Torkildsen, ønsker seg flere frivillige i Målselv. Målet er å kunne starte opp med flere aktiviteter i lokallaget. Foto: Privat.

Trenger enda flere frivillige

MÅLSELV: Etter en periode der Målselv Røde Kors lå i dvale, er laget igjen oppe og går. Leder Stine Lüdemann Elstad ønsker seg flere frivillige til laget.

Publisert Sist oppdatert

Lokallagsleder Stine Lüdemann Elstad forteller at laget startet opp med Barnas Røde Kors i mars. Det har så langt vært en suksess.

– Vi har hatt med 15-20 barn hver gang. Barnas Røde Kors er en møteplass med aktiviteter for barn i barneskolealder og skal være en arena for sosial og kulturell inkludering, sier Elstad.

Aktivitetene har et tydelig folkehelseperspektiv, og det legges til rette for mestringsopplevelser, nye venner og sosiale nettverk. Barnas Røde Kors (BARK) har siden mars møttes en tirsdag i måneden. I mai foregikk aktivitetene i Istindportalen, der deltakerne fikk prøve seg i klatreveggen. Og i juni setter de kursen mot Polar Park.

– Da er det lov å melde på søsken og foreldre også, og det er fortsatt ledige plasser, så jeg oppfordrer til å melde seg på nå. Dette blir nok en veldig fin dag, sier Elstad.

Hun presiserer at alle aktivitetene i BARK er gratis, og det finnes mer informasjon på Facebook-sida til BARK Målselv.

Frivillige

Det nyoppvåknede lokallaget har lyst til å kunne tilby enda flere aktiviteter i Målselv. Elstad nevner aktiviteter som leksehjelp, besøkstjenester, aktiviteter for ungdom og aktiviteter for økt integrering som eksempler.

– Men den største utfordringa for oss som lokalforening er at vi ikke har nok frivillige. Hvis vi blir flere frivillige, kan vi få til så mye her i Målselv også. Jeg vil oppfordre folk til å ta kontakt hvis de er nysgjerrig på hvordan det er å være frivillig i Røde Kors. Det kan for eksempel være snakk om å bidra to timer i måneden – og denne tida kan bety så mye for noen andre, sier Elstad.

Hun forteller at også de frivillige får mye ut av innsatsen de legger ned, og at det dessuten er et godt kurstilbud for de frivillige. I år er det Røde Kors som har fått tildelt årets TV-aksjon. Midlene vil gå til Røde Kors sitt arbeid i ni land, samt til å hjelpe flyktninger som har kommet til Norge.

– Det at Røde Kors har fått tildelt TV-aksjonen, gjør at 2016 er et spesielt år for oss. Vi gleder oss masse til høsten og håper at Målselv virkelig kan mobilisere til årets TV-aksjon, sier Elstad.

Powered by Labrador CMS