VIL LEGGE TIL RETTE FOR MER PARKERING: BOIFs leder Siri Eide Storaa fortalte kommunestyret om ønske om mer parkeringsplass ved storhallen.
VIL LEGGE TIL RETTE FOR MER PARKERING: BOIFs leder Siri Eide Storaa fortalte kommunestyret om ønske om mer parkeringsplass ved storhallen.

Trenger flere parkeringsplasser

BARDUFOSS: BOIFs styreleder ønsker å få etablert parkeringsplass på baksida av storhallen på Rustahøgda.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag hadde Bardufoss og omegn idrettsforenings (BOIF) styreleder Siri Eide Storaa kommunestyret med seg på omvisning i storhallen. Kun fem dager etter at fotballpresidenten erklærte hallen offisielt for åpnet, fortalte hun politikerne om et ønske de har.

– Det er BOIF som er eier, men vi er villig til å la området bli omregulert til parkeringsområde, fortalte hun.

Storaa fortalte at når tomta til den videregående skolen i disse dager blir gravd ut, er idrettsforeningas sterke ønske at massene kan bli benyttet til etableringen av en parkeringsplass på baksida av storhallen. Hun poengterte at behovet for parkeringsplasser på Rustahøgda allerede er stort, og det vil bare bli større når den videregående skolen blir tatt i bruk. Å etablere parkeringsplass bak storhallen forklarte hun også vil bedre trafikksikkerheten for rulleskibanen og lysløypa som i dag må passere Ole Rustad vei.

Etterlyste navnevalget

Dette var en sak som kommunestyrerepresentantene kun diskuterte uformelt og muntlig under omvisninga. Men det var flere som sa seg enig i at parkeringsarealet på Rustahøgda må forbedres. Da kommunestyret derimot var satt i den lånte kommunestyresalen på ungdomsskolen, spurte Høyres gruppeleder Martin Nymo rådmannen om når BOIFs søknad til kommunen om kjøp av hallnavnet kommer på sakskartet. BOIF har forespurt kommunen om de vil kjøpe hallnavnet for en tiårsperiode eller for alltid.

– Den kommer opp i formannskapet 19. november og i kommunestyremøtet etter det. Status i saken er at vi sjekker ut hvordan vi kan legge saken fram, og om det er mulig at kostnadene kan bli dekket over investeringsbudsjett, svarte rådmann Hogne Eidissen.

Powered by Labrador CMS