FAR OG SØNN: Jo Einar Jansen og sønnen Nils (1) var med på turboturen. Sønnen Nils var utslitt etter spaserturen. Foto: Torbjørn Kosmo
FAR OG SØNN: Jo Einar Jansen og sønnen Nils (1) var med på turboturen. Sønnen Nils var utslitt etter spaserturen. Foto: Torbjørn Kosmo

Trivelig Turbotur for de aller minste

MÅLSELV: Fredag formiddag arrangerte Barnas turlag i samspill med Kalottspelet en turbotur for de minste. Det ble en tur med mange spennende innspill.

Publisert Sist oppdatert

Allerede før klokka elleve fredags formiddag hadde mange barn og voksne møtt opp for å ta del i Turboturen som arrangeres i forbindelse med Kalottspelet.

I forkant av selve turen holdt turleder Sigrunn Haugli ei lita samling for turdeltakerne hvor hun gav ut informasjon om turen og hva ungene kunne vente seg på vei til elva hvor turen skulle avsluttes.

Blant annet ble det klappet, plystret og ropt etter «Kalottmeisen», som virket å være populært blant barna. Like etter vendte gruppa nesen mot neste stopp som var et musikalsk innslag hvor barna og de voksne fikk høre på en musikant spille en melodi på trø-orgel.

Fysiske innslag

Underveis på turen lette barna etter fjær som for anledninga var hengt opp i greiner som hang fra trær langs ruta. Her var målet å telle opp hvor mange fjær som totalt var hengt opp.

Nest siste post på gåturen i finværet var av den mer fysiske typen. På et jorde midt i skogen stod det en mann med fele og ei danseklar dame og tok imot gruppa. Her fikk barna høre på en sang bli spilt på fele samtidig som gjengen danset og hadde det gøy.

Til slutt gikk turen ned mot elva hvor samtlige fikk utdelt hjemmebakte pizzaboller og vann.

Turleder Haugli var ei fornøyd dame etter turens slutt.

- Jeg tenker at dette er noe vi må gjøre igjen. Det var veldig hyggelig. Jeg ser for meg at denne turen blir å skje igjen, sier hun.

Turen er et samarbeid mellom Barnas turlag i Målselv og Kalottspel.

- Vi prøver å få involvert flere barn og unge i Kalottspel. Det er målet til arrangementet her å rekruttere nye barn og ungdommer, forteller hun.

Mange deltakere på spennende tur

Ett av målene med turen var å gjøre den så spennende som mulig, forteller Haugli.

- Vi har hatt tre poster med ulike innslag. Det var et poeng å få med litt musikk og dans, slik at det ikke ble en vanlig tur og at de fikk en smakebit av Kalottspel på turen, sier Haugli.

Det var anslagsvis et sted mellom 50 og 60 deltakere med på turen.

To av disse var Jo Einar Jansen og sønnen Nils på ett år og fem måneder.

- Dette var hans første Turbotur, sier Jansen, mens sønnen sitter i farens bæremeis og sover.

Han synes at Kalottspel-festivalen er gode på å legge til rette for deltakerne.

- Det er veldig viktig at det er ting som foregår og som passer til alle forskjellige aldre, inkludert de yngre. De er flinke til å sørge for at det finnes gode tilbud til alle. Dette er vår første, men blir nok ikke vår siste Turbotur, sier Jansen.

Powered by Labrador CMS