LEK OG MORO: I Nordkjosbotn er det 18 elever som er på SFO. To av dem er Nikolai (7) og Mathea (8), som begge trives godt.
LEK OG MORO: I Nordkjosbotn er det 18 elever som er på SFO. To av dem er Nikolai (7) og Mathea (8), som begge trives godt.

Trives godt på SFO i Nordkjosbotn

BALSFJORD: Mathea (8) og Nikolai (7) er to av 18 barn som går på SFO i Nordkjosbotn. De liker godt å være der og skulle gjerne ønske at flere av vennene deres gikk der også.

Publisert Sist oppdatert

Mathea (8) forteller at det er 20 stykker som går i klassen hennes på skolen. Av disse 20, så er det bare to, og av og til tre, som går på SFO.

– Det er jeg og venninna mi som går der. Jeg er glad for at det ikke bare er meg fra klassen, for da hadde det blitt kjedelig, sier Mathea.

Hun skulle gjerne ønske at det var flere fra klassemiljøet som var en del av skolefritidsordninga.

– Det hadde nok vært litt morsommere da. Flere å finne på noe sammen med, sier hun.

Trives godt

Hun er på SFO hver dag fordi arbeidstid og skolehverdag ikke alltid er helt forenelig.

– Og jeg kan ikke være så lenge aleine etter skolen. Det går ikke, sier hun.

Hun synes ikke det gjør noe å være på SFO etter skolen. Hun trives godt og finner på mye spennende.

– Vi pleier å leke dyr eller tegne. På onsdager har vi varmmat som taco eller tomatsuppe, det er godt, sier hun.

Det beste hun og venninna hennes vet å gjøre på SFO er å få lov til å spille på Ipad. Det beste Nikolai som går i klassen under vet, er å lage bart, skjegg eller løsnese av trolldeig.

– Jeg liker å være på SFO med de som er her, sier Nikolai.

Ikke tilbud overalt

Den nye kommunalsjefen i Balsfjord med ansvar for skole og oppvekst, Rigmor Richardsen, forteller at det er antall søkere i hvert skoledistrikt som avgjør hvor mange SFO-tilbud det finnes i kommunen. At det i dag er et par skoler i kommunen uten SFO-tilbud, tror hun kan være en del av årsaken til statistikken i Balsfjord.

– Det er i dag SFO-tilbud på Storsteinnes, i Nordkjosbotn og på Laksvatn. Ved Sand skole og Malangseidet har det ikke vært nok søkere til at man har kunne fått til ei ordning, sier Richardsen.

Det må være åtte søkere for at et SFO-tilbud skal kunne være på plass.

Powered by Labrador CMS