PUSTEROM: Troms Arbeiderparti vil gi de videregående skolene i Troms et pusterom til å fokusere på innholdet i skolen. Her er fylkesordførerkandidat Cecilie Myrseth sammen med rektor ved Nordkjosbotn vgs, Bjørn Martin Sivertsen.
PUSTEROM: Troms Arbeiderparti vil gi de videregående skolene i Troms et pusterom til å fokusere på innholdet i skolen. Her er fylkesordførerkandidat Cecilie Myrseth sammen med rektor ved Nordkjosbotn vgs, Bjørn Martin Sivertsen.

Troms Ap garanterer for skolestrukturen

BALSFJORD: Etter flere runder med debatt om skolestrukturen i Troms, mener Troms Arbeiderparti at skolene trenger ro den kommende fireårsperioden.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag denne uka besøkte Arbei­der­partiets fylkesordførerkandidat, Cecilie Myrseth, Nord­kjosbotn videregående skole. Med seg hadde hun løfte om at Arbeiderpartiet vil bevare nåværende skolestruktur i Troms gjennom hele kommende fireårsperiode, så lenge de kommer til makta.

Innhold

Skolene skal, ifølge Myrseth, ikke måtte bekymre seg for nedlegging eller endring i skolestrukturen den kommende perioden. Det mener hun at skolene har slitt nok med den siste tida, og hun mener at skolene nå trenger ro til å fokusere på andre ting.

– Det er også den tilbakemeldinga vi får fra skolene, at de trenger tid å ro, sier Myrseth.

Det er innholdet i skolen og å få ned frafallet i den videre­gå­ende skolen som Myrseth mener må være Troms-skolenes fokusområde i årene som kommer.

Garantist

Hun slår fast at Arbeiderpartiet i Troms vil være en garantist for at skolestrukturen består i løpet av den kommende perioden.

– Jeg tror ikke det skal være et problem å få et flertall for dette i fylkestinget, selv om det nok ikke er tverrpolitisk enighet om det, forklarer Myrseth.

Blant annet har Troms Venstre også garantert for dagens desentraliserte skolestruktur de kommende årene.

– Et skoleforlik i Troms hadde vært bra for skolene, lærerne, elevene og lokalsamfunnene akku­rat nå, slår Myrseth fast.

Hun mener skoler som blant annet Rå, Skjervøy og Nord­kjosbotn har hatt tøffe tak de siste par årene, og at skolene selv har vært flinke til å komme med forslag til innsparinger. Slike innsparinger mener hun gir mulig­heten til at skolene nå må få en pust i bakken.

Hun sier at hun er klar over at fire år er lang tid, hvor mye kan endre seg.

– Men det er allerede mange planlagte endringer med mange store prosjekter som skal gjøres ferdig i løpet av perioden, når det kommer til videregående skole. Både i Indre Troms og i Tromsø. Det er viktig at vi nå får gjort ferdig disse pågående prosjektene, slår Myrseth fast.

Betryggende

Rektor ved Nordkjosbotn vid­ere­gående skole, Bjørn Martin Si­vertsen, synes det er betryggende at det kommer valgløfter om å bevare skolestrukturen.

– Det er helt klart noe som vil gi oss arbeidsro dersom de kommer til makta og får gjennomført dette her, sier Sivertsen.

Likevel mener han at Nord­kjosbotn videregående skole er styrket i løpet av de siste par år­ene, og at noen nedleggelse nep­pe er aktuelt for skolen per i dag, uansett.

– Vi har gått fra 180 til 230 elever ved skolen, og vi har hatt veldig gode resultater når det gjelder gjennomføring det siste året, sier han.

Det er ifølge Sivertsen 88,4 prosent av elevene på skolen som gjennomfører.

Med flere elever på skolen blir det stadig vanskeligere for elevene å finne seg plass å bo. Skolen har et ønske om å få på plass et nytt hybelhus i samarbeid med kommunen og fylket.

– Det er mange kommuner som trenger hybler, og da er det viktig at vertskommunen er sitt ansvar bevisst slik at et hybelhus eventuelt kan være et samarbeid mellom fylket og kommunen. Dette er absolutt noe som er mulig å se på, sier Myrseth.

Powered by Labrador CMS