STOR VEKST: I fjor hadde Troms Turlag størst medlemsvekst i hele landet. Også i år ligger turlaget i landstoppen. Foto: ARKIVFOTO: IRIS HALLEN
STOR VEKST: I fjor hadde Troms Turlag størst medlemsvekst i hele landet. Også i år ligger turlaget i landstoppen. Foto: ARKIVFOTO: IRIS HALLEN

Troms turlag i medvind

BARDU: I fjor hadde Troms turlag størst medlemsvekst i hele landet. Veksten har fortsatt, og i år ligger turlaget igjen i landstoppen. Medlem nummer 5000 kommer fra Bardu.

Publisert Sist oppdatert

Bare i løpet av det siste halvåret har turlaget fått rundt 250 nye medlemmer, og i juli kunne de ønske medlem nummer 5000 velkommen.

Medlem nummer 5000 har bare rukket å ha ei overnatting på ei turlagshytte. Han meldte seg inn før han dro på overnattingstur til Lappjordhytta i midten av juli.

– Utsikten var kjempeflott og ga mersmak. Det var et fantastisk opplegg, med alle fasiliteter som man trenger i fjellet. Jeg er imponert over innsatsen Troms turlag gjør, som holder hyttene åpne, sier Kato Kristiansen fra Bardu når han blir gjort oppmerksom på at han er medlem nummer 5000 i Troms.

Nasjonal trend

Styrelederen i Troms turlag, Hilde Grimstad, gleder seg over medlemsveksten og tror at forklaringen på den store økningen er en sterkere friluftsinteresse blant nordmenn generelt.

– Det er fristende å si at vi gjør en kanongod jobb, men jeg tror det er en nasjonal trend. Vi opplever at det er mer og mer fokus på folkehelse og friluftsliv. Det ser også ut til at i stedet for å reise til Syden, velger flere å feriere hjemme og ta i bruk den flotte naturen vi har her, sier Grimstad.

Hun kan også fortelle at friluftslivet har i større grad også nådd barn og ungdom de siste årene, og at det en viktig forklaring til det økende medlemstallet.

– Vi treffer alle aldersgrupper, men merker en spesielt stor vekst i Barnas turlag. Det gjelder både Tromsø, Balsfjord, Målselv og Senja. Vi ser også at det vi tilbyr innen fjellsport, er attraktivt særlig for ungdom og en mer eventyrlysten gruppe, sier Grimstad, og legger til at utdanningen Troms turlag tilbyr innen skred, sikkerhet og turledelse er veldig populære.

Med et raskt økende medlemstall, er Troms turlag avhengig av en stor dugnadsgjeng. Det har imidlertid ikke vært problematisk, ifølge Grimstad. Hun setter stor pris på all frivilligheten og den gode dugnadsånden blant folk.

– Vi trenger ikke ta så skrekkelig mange telefoner før vi finner folk som er villige til å stille opp på dugnad. Jeg tror folk synes det er artig å jobbe sammen med andre, fordi man da har muligheten til å treffe nye folk og får utvekslet erfaringer, sier hun.

Troms turlag har totalt 39 hytter i fylket, og per 1. august hadde medlemstallet økt ytterligere til 5056. Grimstad håper den positive trenden fortsetter og oppfordrer folk til å bli medlem.

– Det å være på turer i regi av DNT gjør at man blir kjent med nye folk og får dratt til plasser som man kanskje ellers ikke ville dratt til.

Powered by Labrador CMS