Problemer med tråkkemaskin fører til traséendring, men allikevel:

GLEDER SEG: Inger Helen Hemmingsen, leder for skigruppa i Storsteinnes idrettslag. Foto: Malin Cerense Straumsnes (arkiv)
GLEDER SEG: Inger Helen Hemmingsen, leder for skigruppa i Storsteinnes idrettslag. Foto: Malin Cerense Straumsnes (arkiv)

Tror på drømmeforhold for Strupendilten

BALSFJORD: Lørdag er det klart for Strupendilten på Storsteinnes. Lederen i skigruppa, Inger Helen Hemmingsen, håper på godvær og priser seg lykkelig over snømengden.

Publisert Sist oppdatert

TURRENN

Som vanlig går Strupendilten av stabelen den første helga i mars. Turrennet, som de første tiårene hadde flere ulike traseer, har de siste ti-tolv årene hatt Moan idrettsanlegg på Storsteinnes som base.

Mye snø

Inger Helen Hemmingsen er leder for skigruppa i Storsteinnes idrettslag. Hun er glad og lettet over at det i alle fall ikke er mangel på snø, når det tradisjonsrike turrennet arrangeres for 42. gang.

– Det er snø nok, ja. Dette vil jeg absolutt kalle for drømmeforhold. Så er det bare å håpe på at det blir godt, oppholdsvær også, sier hun.

Problemer med tråkkemaskinen idrettslaget bruker har ført til at det blir endringer i traséen under årets renn.

– Det blir to runder gjennom Brattenga, heller enn en runde gjennom Strupendilten, sier Hemmingsen og legger til at to runder gjennom Brattenga til sammen blir 24 kilometer.

Foreløpig har det meldt oppholdsvær og temperaturer omkring null på Storsteinnes til årets Strupendilt.

Nytt av året i fjor var at det ble arrangert en egen barnedilt.

– Vi hadde ei egen barneløype i fjor, på omkring 500 meter, eller en runde. Det var en stor suksess, og er dermed noe vi tar med oss videre til årets renn, sier Hemmingsen.

Deltakere

Skigruppe-lederen sier at det allerede er en del flere som har meldt seg på årets renn på nett enn hva det har vært tidligere, men at det nok er aller flest som melder seg på ved start.

– Vi håper jo selvfølgelig alltid på en økning i antall påmeldte fra årene før. De siste årene har vi hatt i overkant av 150 deltakere, og det er vi fornøyde med. Men om vi får litt flere i år, så er det veldig bra, sier Hemmingsen til Nye Troms.

Powered by Labrador CMS