NÆRMERE SIGNERING: Tom André Johnsen sier han sammen med kommunen nå jobber konstruktivt for å ferdigstille en leiekontrakt. Foto: Gjermund Nilssen (arkiv)
NÆRMERE SIGNERING: Tom André Johnsen sier han sammen med kommunen nå jobber konstruktivt for å ferdigstille en leiekontrakt. Foto: Gjermund Nilssen (arkiv)

Tror på ei løsning som gjør at han kan starte drifta av restauranten sin

BARDU: Drømmen om hamburgerrestaurant på Setermoen kan snart bli realisert for Tom André Johnsen. Det jobbes nå med å lande en leiekontrakt før arbeidet tas videre.

Publisert Sist oppdatert

– Vi driver med å diskutere leiekontrakt, men er ikke helt i mål, sier Tom André Johnsen.

Han har vært i møte med kommunen og nå gjenstår det bare å få på plass en leiekontrakt før arbeidet med å utbedre lokalene i Veksthuset kan begynne.

Er positiv

Johnsen mener begge parter jobber konstruktivt og er positive til å finne en løsning for at han skal kunne starte opp hamburgerrestauranten sin i lokalene i Veksthuset.

– Det har tatt litt tid, men jeg håper å signere kontrakten innen kort tid slik at jeg kan starte arbeidet med drifta, sier Johnsen.

Næringssjef i Bardu kommune, Frode Bruvoll, opplyser at det avventes en gjennomgang av husleiesatsene for lokalet.

Johnsen har fått beskjed om at utbedringa av lokalene kun vil ta noen få uker, og er optimistisk til at det nå kan bli fortgang i saken. Johnsen har forståelse for at det tar tid å behandle saken, men skulle ønske de hadde kommet lenger i prosessen.

– Jeg føler jo at jeg har vært tålmodig, sier han.

Bakgrunn for saken

Saken startet for rundt to år siden, på nyåret i 2019, da Johnsen ble kontaktet av representanter fra Bardu kommune som hadde hørt om hamburgerrestaurant-drømmen hans. På høsten samme år sa han opp jobben i Oslo og flyttet til hjemkommunen, Bardu, for å realisere drømmen. Det var da manglene ved lokalet i det kommunalt eide Veksthuset på Setermoen ble oppdaget, og siden da har det vært en prosess for å få et prisoverslag på utbedringer og gjøre lokalene tilrettelagt for drift.

Etter en runde med et tilbud på ei utbedring med en pris på fem millioner kroner ble det gjort endringer, og det ble da sett på ei enklere utbedring av lokalene som nå har en prislapp på 725.000 kroner. Ei utbedring til denne prisen ble politisk vedtatt, og Johnsen har i et tidligere intervju sagt at denne utbedringa er tilfredsstillende sett opp mot hans ønske om at lokalet er i driftsmessig stand.

Powered by Labrador CMS