Tror TIL beholder plassen

BALSFJORD: Fem serierunder før slutt er Tromsø IL på kvalifiseringsplass. Tross ni kamper uten seier er Kent-Are Antonsen sterk i troen på at laget holder seg i Tippeligaen.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg tror seks poeng er nok for oss på de fem siste kampene. Da skal vi klare oss, enten via sikker plass eller kvalik, sier Kent-Are Antonsen.

20-åringen fra Storsteinnes har definitivt gjort venstre back-plassen til «sin» denne sesongen. Men han skulle gjerne hatt en større poengfangst for laget sitt. Fem runder før slutt er det bare måldifferansen som skiller laget fra en plass som tilsier direkte nedrykk. Bare Sandefjord synes helt fortapt i bunnen. Sju poeng over ligger Mjøndalen og Tromsø IL, mens Start er poenget foran dem. Ett av de tre må mest sannsynlig ta turen direkte ned i Obos-ligaen, mens ett må ut i to kvalikkamper.

Tromsø IL har Molde (b), Viking (h), Sarpsborg 08 (b), Bodø Glimt (h) og Haugesund (b) i de fem siste seriekampene.

– Det kunne vært et enklere program for oss, men vi har poengsjanse i alle, mener Kent-Are Antonsen.

Men han vet godt at han spiller på et lag der sjansene ikke alt for ofte omsettes i tellende mål. Nå er det spilt ni seriekamper siden siste seier. Den kom hjemme mot Start, helt tilbake til 12. juli.

Tryggere defensivt

– Vi må greie å omsette sjansene våre, sier backen, som mener forsvarsarbeidet er bedre nå enn det var i starten av sesongen. Da kom baklengsmålene til tider tett.

– Vi må ta med oss at vi er blitt tryggere bakover. Samtidig har vi spilt tidvis bra fotball, sier balsfjordingen.

Han mener laget er mer spillende nå under Bård Floviks hovedansvar enn det de fremsto som under Steinar Nilsen. Derfor mener han trenerskiftet i sommer var bra for laget.

– De fleste ønsker å opptre på et mer spillende lag, sier Kent-Are Antonsen.

Dårlig start ødela

Noen god forklaring på den dårlige sesongen har han ikke, men han viser til at starten var svært dårlig.

– Da kom vi inn på en dårlig sti, selv om spillet til tider ikke var så dårlig. Den dårlige fasen poengmessig slet vi med å komme oss ut av, sier han.

Da laget kom inn i en bra periode med ok poengfangst, kom det en pause i seriespillet. Da serien startet opp igjen, var vanskene tilbake for TIL-laget.

– Vi har vel vært fraværende når det gjelder effektivitet, sier venstrebacken, som i så måte selv har vært et lite lyspunkt.

To mål

Han skåret både mot Molde (2–0) og Sandefjord (1–1) hjemme på Alfheim. Hans første to skåringer i eliteseriesammenheng. Likevel er han ikke spesielt fornøyd med egen sesong.

– Den har vel vært som resten av laget sin. Starten var dårlig, men det er blitt litt bedre etter hvert, sier Kent-Are Antonsen.

Han har i de siste kampene fremstått som mer offensiv i spillestilen, og vært mer toneangivende fremover i angrepsspillet.

– Jeg har vel egentlig ikke fått beskjed om å gå mer i angrep, men alle har jo lyst til å ha offensive backer, smiler Kent-Are.

Ønsket med videre

Sjøl har han kontrakt med TIL ut neste sesong. Han allerede fått beskjed fra klubben om at de ønsker å forlenge denne, men akkurat nå har ikke noen kontraktsforlengelse hatt førsteprioritet hos ham.

– Nå tenker vi kun på å gjøre en så god jobb at vi holder oss i Tippeligaen. Det tror jeg også vi gjør. Vi har en fin tone og optimisme i spillergruppa, sier Kent-Are Antonsen.

Mot Stabæk var han ute med en hofteskade, men mot Aalesund sist søndag var han tilbake på banen. Nå er han skadefri og optimist før helgas møte med et europacupspillende Molde på «Røkke-løkka». Der tror han TIL tar høstens første trepoenger.

– Vi vinner 1–0! er Kent-Are Antonsen sitt tips før søndagens oppgjør.

Powered by Labrador CMS