UT PÅ TUR: Fugeltindmarsjen er en fin tur for ung som litt eldre. Her fra en tur i godvær for noen år siden. Foto: Ivar Løvland
UT PÅ TUR: Fugeltindmarsjen er en fin tur for ung som litt eldre. Her fra en tur i godvær for noen år siden. Foto: Ivar Løvland

Trosser dårlig deltakelse

BALSFJORD: Fugeltindmarsjen har ikke akkurat stor deltakelse. Likevel blir den søndag arrangert for 39. gang.

Publisert Sist oppdatert

Det 12,5 km lange fjelløpet fra Tennes til Josefvatn er langt fra bare en konkurranse, men også en fin gåtur for dem som vil. Men de siste årene har antall deltakere på turen gått drastisk ned. Så få har det vært, at det har vært en diskusjon internt i Josefvatn IL om de skulle videreføre arrangementet. Tennes OIL var samarbeidspartner og medarrangør i mange år, men de valgte å trekke seg for noen år siden.

- I fjor hadde vi vel 4-5 i konkurranseklassen og 6-7 trimmere som gikk over fjellet, men vi prøver igjen. Vi gir ikke opp, sier John-Steve Jensen i Josefvatn idrettslag.

Søndagens fjellarrangement er det 39. i rekken. Det har aldri blitt avlyst, men noen få år har de måtte ta turen ned fra fjellet og legge løpet langs veien på grunn av tåke og regn.

- Derfor er det lurt at de som kommer, har med seg sko som kan brukes på asfalt. For hvis været ikke tillater fjelltur, blir det løp på asfalt, sier Jensen.

Han er klar på at når de nå er klar for det 39. arrangementet i rekken, ganske sikkert også kommer til å kjøre løpet og turen neste år når det blir jubileum.

- Vi slutter neppe etter 39. gang, men vi håper selvsagt på et oppsving i deltakermassen. Det er en kjempefin tur over Blåheia for både dem som løper og går. Det er fine stier å følge og et mye brukt terreng, sier John-Steve Jensen.

Fugeltindmarsjen har på sitt beste hatt over 150 deltakere. Men det begynner å bli noen år siden deltakelsen var så stor.

Powered by Labrador CMS