BARDU: Bardu kommune ble truet med tvangsmulkt dersom ikke krav om endringer i drifta av Solbu vannverk kom på plass. Men nå er Mattilsynet fornøyd, og trekker tilbake trusselen. Foto: Privat
BARDU: Bardu kommune ble truet med tvangsmulkt dersom ikke krav om endringer i drifta av Solbu vannverk kom på plass. Men nå er Mattilsynet fornøyd, og trekker tilbake trusselen. Foto: Privat

Truet med tvangsmulkt – men nå lukkes saka

BARDU: Bardu kommune ble truet med tvangsmulkt dersom ikke krav om endringer i drifta av Solbu vannverk kom på plass. Men nå er Mattilsynet fornøyd, og trekker tilbake trusselen.

Publisert Sist oppdatert

Som kjent har det vært problemer knyttet til vannverket på Solbu over en lang periode. Nye Troms har da også flere ganger omtalt saken som har versert der beboere har meldt ifra om dårlig vann.

Bardu kommune har jobbet for å løse saka, men tiden har gått, og gjentatte meldinger fra beboere førte til at også Mattilsynet kom på banen.

Klager

Seinest i sommer kom det flere klager på vannkvaliteten, og Mattilsynet har fulgt saka. Bardu kommune lyktes til slutt å komme til bunns i saka, og hadde i sommer kartlagt både årsak og gjort klar en løsning.

Samtidig ble en rekke krav fra Mattilsynet fulgt opp, og nå er altså Mattilsynet fornøyd med tiltakene for Solbu vannverk.

Tiltak

I et brev fra Mattilsynet til Bardu kommune heter det at tiltakene som er gjort er forventet å føre til mer stabil vannkvalitet. Mattilsynet er fornøyd med tiltakene kommunen har gjort.

- Mattilsynet har notert seg at det kom inn ny bekymrings-melding etter dialog med dere. Vi forventer imidlertid at de tiltakene dere har skissert vil resultere i mer stabil vannkvalitet og det er vår vurdering at tilbakemeldingene gir grunnlag for å kunne lukke saken, skriver Torkjell Andersen som er avdelingssjef i Mattilsynet.

Trusler

Det var i juli kommunen fikk brev fra Mattilsynet med vedtak om tvangsmulkt dersom ikke de vedtak Mattilsynet hadde gjort i saken ble fulgt opp.

Kommunen fikk forlenget frist for å gjøre tiltakene i vannverket. Sindre Dahle som er avdelingsleder kommunalteknikk i Bardu kommune sa i sommer til Nye Troms at årsak og løsning på problemene med Solbu vannverk var klar. Etter en tørr sommer ventet man da kun på mere vann før ledningsnettet skulle renses.

Powered by Labrador CMS