NYE TANKER: Tre gamle tanker ble skiftet ut ved Tine Meieri sist uke, og tre nye med større kapasitet er på plass. Foto: Tine Meieri
NYE TANKER: Tre gamle tanker ble skiftet ut ved Tine Meieri sist uke, og tre nye med større kapasitet er på plass. Foto: Tine Meieri

Tunge løft på Tine

STORSTEINNES: Tine har byttet ut geitemelk-tankene sine, og har nå plass til 210.000 liter med geitemelk i flunkende nye tanker.

Publisert Sist oppdatert

Sist uke var det tre gamle tanker for oppbevaring av geitemelk som var klare for utskifting på Tine Meieri på Storsteinnes.

- De gamle tankene var modne for utskifting. De har gjort jobben sin på Tine siden slutten av 60-tallet eller starten av 70-tallet, sier assisterende produksjonsleder for melkemottak og skumming på meieriet, Arnold Kjoshaug til Nye Troms.

Rommer mer

Han forteller at hver av de tre gamle tankene rommet 60.000 liter med melk, mens de tre nye rommer 70.000 liter melk hver.

- De gamle tankene var sveist, og det er ikke spesielt bra. At de begynte å bli gamle var hovedgrunnen til utskiftinga, ikke at de nye har større kapasitet, forklarer han, som likevel synes det er bra med større lagerkapasitet.

Store krefter

Det var store krefter i sving for å få de nye tankene på plass sist uke, og nå skal det i gang et arbeid med å få på plass nytt rørsystem og nye ventilløsninger. Arbeidet er ikke en del av utbygginga på Tine.

- Nei, denne utskiftinga har vært planlagt i lang tid, sier Kjoshaug.

I tillegg til disse tankene for geitemelk, har Tine fem tanker for kumelk. En på 130.000 liter, to på 100.000 liter og to på 80.000 liter.

Powered by Labrador CMS