HARDTRENING: De elleve utøverne til Bardufoss gym og turn har brukt de to siste ukene på å forberede seg maksimalt til mesterskapet i Vestfold som starter neste uke, der 2200 deltakere fra hele verden skal kjempe om World Gym for Life-trofeet.
HARDTRENING: De elleve utøverne til Bardufoss gym og turn har brukt de to siste ukene på å forberede seg maksimalt til mesterskapet i Vestfold som starter neste uke, der 2200 deltakere fra hele verden skal kjempe om World Gym for Life-trofeet.

Turnere fra Bardufoss til verdensmesterskap

MÅLSELV: Bardufoss gym og turn er i full oppkjøring til World Gym for Life Challenge som går i Vestfold fra 26. til 30. juli. – Alt skal sitte perfekt, og vi skal gjøre vårt aller beste for å bli lagt merke til, sier trener Lise Hagensen Nytrøen.

Publisert Sist oppdatert

De siste to ukene har elleve jenter i alderen 12 år og oppover trent opp mot 20 timer som en forberedelse til World Gym for Life Challenge. Tre minutter har de til rådighet for å vise hva de er gode for i verdensmesterskapet. I det nummeret de deltar med, har de lagt ei lita handling, der yngstemann Julie på 12 år får en egen rolle. Splitter nye konkurransedrakter er kjøpt inn for anledninga og fortsatt ikke pakket ut, og nå er det siste finpussen som gjøres.

Utøverne selv gleder seg stort til å reise sørover om få dager.

– Det er spennende å se at når vi trener, så utvikler vi oss hele tida. Vi er skikkelig gira på å dra, spesielt det sosiale, og å treffe nye folk. Ja, også selvfølgelig møte kjekke turngutter. Nei, forresten, ikke skriv det, sier Nureivor (17).

– Jo, skriv det! kommer det lattermildt fra jentene rundt.

Nureivor sier videre at de som lag har ambisjoner om i hvert fall å bli husket.

Trener Lise Hagensen Nytrøen bekrefter at intensjonen med å dra er å ha det gøy og høste nyttig erfaring. Hun har også som mål at turnerne fra Målselv skal levere optimalt i konkurransen, og at alt skal være perfekt og sitte som det skal.

– Jeg har lyst til at når de går av golvet, skal de føle at de har gjort sitt absolutt beste, og så får vi se hvor vi havner ut fra det, sier hun, og sier at i konkurransesammenheng er dette det største mesterskapet de noensinne har deltatt på.

Var også i Sør-Afrika

Konkurransen er et verdensmesterskap innen oppvisningsgymnastikk og er et tilbud for breddegymnaster. 2200 deltakere fra hele verden fordelt på 88 små og store tropper kjemper om Gym for life-trofeet.

Arrangementet finner sted i Oslofjord Convention Center på Brunstad mellom Tønsberg og Sandefjord, i Vestfolk fylke. Som arrangører står Norges gymnastikk- og turnforbund (NGTF) og Det internasjonale turnforbundet (FIG).

World Gym for Life Challenge er et internasjonalt turnoppvisnings-mesterskap som kun arrangeres hvert fjerde år. Første gang, for åtte år siden, var Østerrike vertsnasjon, og da det ble arrangert i Sør-Afrika i 2013, deltok også Bardufoss gym og turn. Nå er turen kommet til Norge som vertsnasjon, og om under ei uke samles 2200 turnere fra 23 nasjoner til ei intens og innholdsrik mesterskapshelg. Konkurransen er delt inn i fire ulike kategorier alt etter størrelse på gruppen og i hvilken grad de konkurrerer med apparater.

Kong Harald til åpninga

Utøverne fra Bardufoss utgjør én av 16 deltakende tropper fra Norge. De deltar i kategorien liten gruppe uten apparater, som ifølge Hagensen er der det er aller flest påmeldte, hele 47 startende.

I løpet av konkurransedagene 26.–28. juli skal 88 tropper bli til 16, som skal delta på finalen som gjennomføres lørdag 29. juli.

I forbindelse med Hans Majestet Kong Haralds 80-årsdag, har Idrettsforbundet gitt ham tre idrettsarrangement i bursdagsgave. Arrangementet på Brunstad er ett av disse, og av den grunn har arrangementet fått navnet King Harald’s World Gym for Life Challenge.

Kong Harald vil selv være til stede under åpningsseremonien onsdag den 26. juli, der alle de norske utøverne skal delta på ei helt spesiell oppvisning.

– Vi drar ned allerede på tirsdag for å trene sammen med de andre til åpningsshowet, opplyser Nytrøen.

Powered by Labrador CMS