SATT PRIS PÅ: De to aktive turnjentene Sofie Lundahl Leivseth (t.h.) og Camilla Berglund ble overrasket men først og fremst glade over å motta de to ungdomsprisene fra Målselv ungdområd. Foto: Privat
SATT PRIS PÅ: De to aktive turnjentene Sofie Lundahl Leivseth (t.h.) og Camilla Berglund ble overrasket men først og fremst glade over å motta de to ungdomsprisene fra Målselv ungdområd. Foto: Privat

Turnjenter fra Bardufoss stakk av med årets priser fra Ungdomsrådet

MÅLSELV: Camilla Berglund og Sofie Lundahl Leivseth mottok denne uka henholdsvis Ungdommens inspirasjonspris og Ungdommens kulturpris. Begge er aktive i Bardufoss gym og turn.

Publisert Sist oppdatert

Hvert år deler Målselv ungdomsråd ut Ungdommens kulturpris og Ungdommens inspirasjonspris til noen som har utmerket seg i lokalsamfunnet gjennom sin innsats innen kultur- eller idrett. Mandag denne uka fikk Camilla Berglund og Sofie Lundahl Leivseth den hyggelige beskjeden om at de var årets mottakere av de to gjeve prisene.

Styret i Bardufoss gym og turn nominerte begge de to jentene, og de begrunner det med at disse to ungdommene er en stor ressurs for Bardufoss gym og turn, og at de ikke hadde kunnet drive klubben på det nivået vi gjør i dag uten deres bidrag gjennom mange år.

– De bruker mange timer hver uke i Bardufosshallen, både som trenere og utøvere. Det er heller aldri nei i deres munn når de blir spurt om å bidra på dugnader eller oppdrag for klubben. Jentene er flotte forbilder og en inspirasjon for andre trenere og utøvere i klubben, står det i nominasjonen.

Vanligvis arrangerer Målselv kommune forestillinga «Målselv setter pris på» som en hyllest til prismottakerne, slik de fortjener. På grunn av koronasituasjonen blir ikke den arrangert i år.

– Men vi satser på å lage en festforestilling høsten 2021, og da blir selvfølgelig prismottakerne invitert en flott kveld sammen med venner og familie i Istindportalen, sier Monica Karlstad, som er sekretær for Målselv ungdomsråd.

Viktig inspirator

Camilla Berglund har mottatt Ungdommens inspirasjonspris for sin innsats som trener hos Bardufoss gym og turn. Hun har selv vært en del av turmiljøet siden hun var fire år gammel. De siste fire årene har hun tatt mange kurs og bidrar nå som hovedtrener og hjelpetrener på flere partier fem til syv timer i uka.

Hun synes det er veldig hyggelig å bli satt pris på på denne måten, og sier at nyheten kom som en overraskelse. Hun satt i klasserommet mandag da beskjeden kom.

– Jeg fikk ei melding fra treneren med spørsmål om jeg kunne komme ut med noen nøkler. Da jeg kom ut, sto ungdomsrådet og ventet, forteller Camilla, som går i andre klasse på Bardufoss videregående skole.

Turnmiljøet betyr mye for henne, og hun var glad da de kunne starte opp igjen med trening i høst på tilnærmet normalt vis, med de nødvendige smitterestriksjonene.

– Som trener er hun positiv og flink med barn. Hun har også utmerket seg som utøver i klubben innen troppsgymnastikk og i showtroppen Team Bardufoss. Hun har representert klubben både i Norge og i utlandet. Camilla har vunnet flere flotte gullmedaljer for klubben. Med sin positive innstilling og glade vesen skaper hun alltid god stemning og motiverer sine med-gymnaster, står det i nominasjonen fra Bardufoss gym og turn.

Prisvinnerne får dele prisen på 5000 kroner halvt om halvt med en selvvalgt organisasjon. Camilla har ikke helt rukket å bestemme seg, men sier at det står mellom Bardufoss gym og turn og Kreftforeningen.

Kulturpersonlighet i turndrakt

Sofie Lundahl Leivseth har jobbet som trener hos Bardufoss gym og turn i seks år. Hun har i denne perioden tatt flere kurs og har blant annet trener 1- kurs. Hun har bidratt som hjelpetrener og er i dag hovedansvarlig for de yngste utøverne som er fra 2–6 år.

– Hun arbeider som trener syv timer i uka, og for klubben er arbeidet hun legger ned helt uvurderlig for at hjulene skal kunne holdes i gang. Sofie er også aktiv som utøver innen troppsgymnastikk og i showgruppa Team Bardufoss. Hun har representert klubben både i Norge og i utlandet og har vunet flere flotte gullmedaljer for klubben. Som trener er hun ansvarsbevisst, blid, omsorgsfull og målrettet, går det fram av nominasjonen.

Mandag, da Ungdområdet hadde sitt første møte og bestemte seg for å overraske de to prisvinnerne, var Sofie hjemme fra skolen på grunn av sykdom. Hun går i tredje klasse på Bardufoss videregående skole.

At hun ble overrasket over å få Ungdområdet på døra, er ingen overdrivelse.

– Jeg visste ikke at jeg var nominert engang! Det er veldig stas å vite at det jeg gjør blir satt pris på. Jeg har holdt på med turninga siden jeg var lita og setter pris på fellesskapet og det å ha et sted å være, sier hun.

Sofie liker både å være utøver og trener, og spesielt gøy synes hun det er å følge gymnastene hun leder og se utviklinga hos den enkelte.

– Vet du hvem du vil dele premien med?

– Det har jeg ikke bestemt meg helt for ennå, svarer hun.

Powered by Labrador CMS