Maiken Kiil Kristiansen og Vidar Lorentsen ledet valgsendingen til Nye Troms 11. september.

Tilbakeblikk 2023: – Nye Troms er på lufta!

2023 var året da Nye Troms for alvor tok veien inn i den flermediale verden. 

Publisert Sist oppdatert

– Nye Troms er på lufta!

Slik ville det nok hørtes ut i en karikert verden for 40-50 år siden. Nye Troms har kommet etter og i 2023 sto vi bak to større direktesendinger som undertegnede hadde æren å få være en del av. 

La oss ta den første først: Skyttersporten har stått sterkt i regionen i alle år, og Nye Troms prioriterer denne sporten høyt. Sammen med sportsansvarlig Ivar Løvland, fikk jeg stå foran kamera da vi sendte direkte fra premietrekningen etter Nordlyscupen i januar. Responsen etterpå var god, og vi fikk høre om flere skytterlag som hadde samlet medlemmer i sine klubblokaler for å følge sendingen. 

Dette ga oss i redaksjonen mersmak og troen at vi kan få til noe større. Nå er ikke video helt nybrottsarbeid for oss. Tidligere nevnte Ivar Løvland har de siste årene laget flere videoinnslag fra fotballkamper, som dere lesere har vist å sette pris på. Men større direktesendinger er å betrakte som nybrottsarbeid. Så hva er vel bedre da, enn å begi seg i gang med en fire timer lang valgsending?

Som sagt så gjort. Som oppladning kjørte vi valgdebatter og folkemøter i Balsfjord, Bardu og Målselv, ledet av Ivar Løvland og undertegnede, som gjorde at hele redaksjonen følte seg klare til å mønstre på TV-skuta 11. september i forbindelse med kommunevalget. Vi hadde Øyvind Ludvigsen stasjonert i Bardu, Torbjørn Kosmo i Målselv og Ivar Løvland i Balsfjord. I studio befant undertegnede seg sammen med Maiken Kiil Kristiansen, i tillegg til at resten av redaksjonen hadde i ulike roller under produksjonen.  

Det hører med til historien her at undertegnede hadde over niogtredve i feber den aktuelle dagen, burde absolutt ha holdt seg hjemme, og hadde vært medaljekandidat om det skulle vært VM i hosting. Det merket nok dessverre dere som fulgte oss!

Ivar Løvland var reporter i Balsfjord på valgsendingen. Her i samtale med Doris Deilet, Laila Johannessen og Kurt Nordkyn Klaussen.

Vi kom oss i mål med hevet hode. Et teknisk problem underveis, som tok oss av lufta en halvtime, klarte vi å løse. Andre halvdel fløt det som det skulle. Lyden var kanskje ikke den beste, det fikk vi tilbakemeldinger på, og det var andre ting som seere sikkert bet seg merke i. Men vi turte i alle fall, og kom i mål med hevet hode, og jeg skal påstå at det vi gjorde den kvelden, står fullt på høyde med det andre, større mediehus med langt større erfaring enn  oss i Nye Troms når det gjelder direktesendinger, fikk til i forbindelse med valgkvelden. 

Vi satser på at dette ikke blir de eneste direktesendingene dere får se i regi av Nye Troms. Vi har i alle fall planer om noen flere på nyåret ... 

På etterskudd vil jeg – på vegne av alle oss som involvert – takk for at dere holdt ut!

Samtidig vil jeg benytte anledningen til å ønske alle lesere en fortsatt god romjul si takk for det som var i 2023, og avslutte med ønsker til dere alle om et aldeles strålende 2024!

Powered by Labrador CMS